Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Ξανθά μικρά παιδιά από τη Βοσνία στο Ισλαμικό Κράτος

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Ξανθά μικρά παιδιά από τη Βοσνία στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το βίντεο αναρτήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στα μέσα Ιουλίου, ωστόσο τελευταία κυκλοφορεί ευρύτερα. Θα δείτε μια παρέα από μικρά παιδιά, ηλικίας νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων δημοτικού, προερχόμενα από τη Βοσνία, να βρίσκονται στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Προφανώς και τα παιδιά αυτά μετανάστευσαν στο Χαλιφάτο με τους γονείς τους. Προφανώς και οι πατεράδες τους, αν όχι και οι μανάδες τους, είναι Βόσνιοι τζιχαντιστές που πολεμάνε για το Ισλαμικό Κράτος.

Στο βίντεο, που έχει αγγλικούς υπότιτλους, τα παιδιά παίζουν με όπλα και λένε συνθήματα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.

Οι Βόσνιοι μουσουλμάνοι είναι σερβικοί πληθυσμοί που εξισλαμίστηκαν, “τούρκεψαν”, την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας όταν η Σερβία ήταν κατεχόμενη. Μετά την απελευθέρωση της Σερβίας οι μουσουλμάνοι αντί να ανακτήσουν τη σερβική εθνική τους συνείδηση διατήρησαν την τουρκική, που απέκτησαν μέσω των εξισλαμισμών.

Σήμερα οι μουσουλμάνοι της Βοσνίας αν και μιλάνε σέρβικα, έχουν σερβικά επώνυμα και εθνική καταγωγή σερβική, έχουν τουρκική εθνική συνείδηση.

Σχετικά άρθρα