Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος προελαύνει στα κουρδικά εδάφη! Χιλιάδες οι πρόσφυγες

Το Ισλαμικό Κράτος προελαύνει στα κουρδικά εδάφη! Χιλιάδες οι πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει την ορμητική προέλασή του στα κουρδικά εδάφη της βόρειας Συρίας, στην παραμεθόριο με την Τουρκία.

45 χιλιάδες άμαχοι Κούρδοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και πέρασαν πρόσφυγες στην Τουρκία, η οποία άνοιξε τα σύνορά της για να προσφέρει καταφύγιο.

syrian-kurds

Οι Κούρδοι άμαχοι φοβούνται ότι οι αιμοσταγείς φονιάδες του Ισλαμικού Κράτους θα εξαπολύσουν πάνω στον κουρδικό πληθυσμό μια άνευ προηγουμένου σφαγή.

Οι ορδές του Ισλαμικού Κράτους έχουν περικυκλώσει την πόλη Κομπανί, ενώ τα κουρδικά χωριά που έχουν καταλάβει ανέρχονται πλέον σε 60 από την Τετάρτη που ξεκίνησε η αιφνιδιαστική επίθεση.

Μάλιστα τα μεγαλύτερη κέρδη είχαν οι τζιχαντιστές την Παρασκευή, όταν μόνο σε μια ημέρα κατέλαβαν τα 40 από τα 60 χωριά που έχουν υπό τον έλεγχό τους.

Στις άγριες μάχες με τους Κούρδους της Συρίας αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκαν 18 τζιχαντιστές εκ των οποίων ο ένας ήταν Κινέζος.

Ο ηγέτης των Κούρδων του Ιράκ Μασούντ Μπαρζανί έκανε χθες έκκληση για διεθνή επέμβαση για να προστατευθεί το Κομπάνι από το Ισλαμικό Μέτωπο, υπογραμμίζοντας πως οι μακελάρηδες πρέπει “να πληγούν και να καταστραφούν οπουδήποτε βρίσκονται”.

Σχετικά άρθρα