Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έφτιαξε “θρησκευτική αστυνομία” – φωτογραφίες

Το Ισλαμικό Κράτος έφτιαξε “θρησκευτική αστυνομία” – φωτογραφίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αστυνομία, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μεσοποταμία, Μοσούλη, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Θρησκευτική αστυνομία “Ηθών”, κατά τα πρότυπα του αντίστοιχου αστυνομικού σώματος στη Σαουδική Αραβία, συνέστησε το Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Ιράκ για να επιβλέπει εάν εφαρμόζονται οι αποφάσεις της θρησκευτικής δικαιοσύνης.

Οι φωτογραφίες που διακινούνται στο twitter δείχνουν ένοπλους άνδρες με μαύρα ρούχα τα οποία έχουν τυπωμένο στο μανίκι: «Ισλαμική αστυνομία της επαρχίας Νινευή». Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται μέσα σε φρεσκοβαμμένα αστυνομικά οχήματα και μια φωτογραφία τους δείχνει σε ένα ταχύπλοο.

islamic-state-police-5

Αρχικά οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν σε έναν ιστότοπο, ο οποίος καταργήθηκε. Ωστόσο, η διασπορά των φωτογραφιών γίνεται μέσω των social media.

Σε κείμενο που συνόδευε τις φωτογραφίες, στην αρχική τους ανάρτηση, αναφερόταν ότι οι δυνάμεις αυτές «θα διατηρούν την τάξη και θα συλλαμβάνουν ενόχους και διεφθαρμένους».

Διευκρινίζεται εξάλλου ότι η δύναμη αυτή θα είναι διαφορετική από τις αστυνομικές δυνάμεις σε άλλες επαρχίες, χαρακτηρίζοντάς την «ένα εργαλείο για να καταστέλλονται οι διαφωνούντες». Και μάλιστα, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, έχει αναρτηθεί και φωτογραφία ενός συλληφθέντα.

islamic-state-police-4

Κάτοικοι της Μοσούλης δήλωσαν ότι βασικό καθήκον της αστυνομίας φαίνεται να είναι η σύλληψη ανθρώπων οι οποίοι θεωρούνται από το Ισλαμικό Κράτος αντίθετοι με τον σκοπό του.

Η αστυνομία αυτή έχει στήσει οδοφράγματα και έχει διεξάγει έρευνες σε σπίτια, σύμφωνα με τους κατοίκους.

islamic-state-police-7

Δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό που συλλέξαμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

islamic-state

islamic-state-police-1

islamic-state-police-2

islamic-state-police-3

islamic-state-police-5

islamic-state-police-6

islamic-state-police-8

islamic-state-police-9

islamic-state-police-10

Σχετικά άρθρα