ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

STOP ERDOGAN: Υποστηρίζει τους τρομοκράτες της Χαμάς – Μαυρίδης: «Επιλέξαμε να μη σιωπήσουμε»

STOP ERDOGAN: Υποστηρίζει τους τρομοκράτες της Χαμάς – Μαυρίδης: «Επιλέξαμε να μη σιωπήσουμε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρμενία, Ασσυρία, Ασσύριοι, Βίντεο, Βρυξέλλες, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κύπρος, Κώστας Μαυρίδης, Λουκάς Φουρλάς, Νίκος Ανδρουλάκης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Την Τρίτη το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Βρυξέλλες, μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τον συνασπισμό «ΣΤΟΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ». Μεταξύ των ομιλητών ήταν οι Ελληνοκύπριοι ευρωβουλευτές Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ) και Λουκάς Φουρλάς (ΔΗΣΥ) ενώ το παρών έδωσε και ο Νίκος Ανδρουλάκης του ΠΑΣΟΚ.

Ο συνασπισμός «ΣΤΟΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ» αποτελείται από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και από ομογενειακές οργανώσεις Ελλήνων (Κυπρίων και Ποντίων), Αρμενίων, Ασσυρίων, Κούρδων και Αράβων, «από Ευρωπαίους πολίτες και οργανισμούς που ανησυχούν για τις στρατιωτικές επιθέσεις, τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις απειλές από την τουρκική κυβέρνηση, και αναμένουν από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να ενεργήσουν για να δοθεί τέλος σε αυτές» απαιτώντας την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία [Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ].

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η εμπνευσμένη και ένθερμη ομιλία του Κώστα Μαυρίδη.

«Έχω ένα όνειρο» είπε, «όπως ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, θα έρθει μια ημέρα που ο ιστορικός του μέλλοντος θα κοιτάξει αυτή την ημέρα, αυτή τη βροχερή και παγωμένη ημέρα στις Βρυξέλλες, έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όταν η μελλοντική ιστορία θα μας κοιτάξει και θα αναγνωρίσει ότι επιλέξαμε να μη σιωπήσουμε απέναντι στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τον Ερντογάν, επιλέξαμε να μη σιωπήσουμε ενάντια στα εγκλήματα, τις επεμβάσεις, τις εισβολές, τις διώξεις, τη συντριβή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη συντριβή κάθε αντίθετης φωνής στην Τουρκία, της συντριβής των εθνικών μειονοτήτων».

Δείτε την ομιλία του Κώστα Μαυρίδη:

Κεντρικό σύνθημα ήταν σταματήστε τον Ερντογάν και μεταξύ άλλων τονιζόταν ότι υποστηρίζει τους τρομοκράτες της Χαμάς, δίνοντάς τους μέχρι και τουρκικά διαβατήρια. Μια απειλή για την ασφάλεια του δυτικού κόσμου, την ώρα που η Τουρκία ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση την απελευθέρωση της βίζας για τους κατόχους τουρκικών διαβατηρίων.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν τις σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας, Αιγύπτου, Ασσυρίας, Κουρδιστάν και κουρδικών οργανώσεων.

Όλες οι σημαίες της περιοχής ενωμένες απέναντι στον ημιπαράφρονα ισλαμιστή τύραννό.

Ο Ελληνοκύπριος ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς στη συγκέντρωση του συνασπισμού «STOP ERDOGAN»

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης

Απέναντι στον Ερντογάν στάθηκαν και μετριοπαθείς μουσουλμάνοι.

Ο ιμάμης Χασάν Χαλγκούμι μίλησε με θάρρος από το βήμα της συγκέντρωσης καταγγέλλοντας τον πολιτικό ισλαμισμό.

Ο τυνησιακής καταγωγής Χάσεν Χαλγκούμι είναι ιμάμης δημοτικού τζαμιού κοντά στο Παρίσι.

Ξεχώρισε κατά τη διάρκεια της διαμάχης για τη μαντίλα στη Γαλλία υποστηρίζοντας το νομοσχέδιο του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί για την απαγόρευση της μπούρκα.

Ο Χαλγκούμι αμφισβήτησε τη δυτική υποστήριξη στην Αραβική Άνοιξη, λόγω της υποκίνησής της από ισλαμιστικά πολιτικά κόμματα.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση έστειλε και ο Νουρ Νταχρί (Noor Dahri) από το Λονδίνο.

Ο Νουρ Νταχρί είναι ο ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του ITCT (Islamic Theology of Counter Terrorism).

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πακιστάν.

Ο κ. Νταχρί έχει σπουδές MSc στην τρομοκρατία, την ασφάλεια και την αστυνόμευση από το Πανεπιστήμιο του Leicester.

Σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε:

«Εμείς, το ITCT, είχαμε μια επιτυχημένη διαμαρτυρία για να σταματήσουν τα τουρκικά (#Erdogan) εγκλήματα στην περιοχή εναντίον των Κούρδων, Γιαζίντι & Αρμενίων ανθρώπων έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Πρόσθεσε ότι 20 οργανώσεις και δύο ευρωβουλευτές συμμετείχαν στη διαμαρτυρία.

Σχετικά άρθρα