Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός επιτίθεται στο Ισλαμικό Κράτος στην έρημο της Συρίας

Ο συριακός στρατός επιτίθεται στο Ισλαμικό Κράτος στην έρημο της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι, Χάμα (Επιφάνεια),

Στα πλαίσια στρατιωτικής επιχείρησης του συριακού καθεστώτος ενάντια στους θύλακες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην έρημο της (κεντρικής) Συρίας, με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν εδαφικές ζώνες με παρουσία τζιχαντιστών σε ένα τρίγωνο μεταξύ των επαρχιών Χαλεπιού, Χάμα και Ράκα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι κυβερνητικοί ξεκίνησαν «κόβοντας» τον δρόμο που συνδέει την Άθρια με την Τάμπκα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ενώ παράλληλα στην ίδια περιοχή πραγματοποιούνταν αεροπορικές επιδρομές.

Σε έναν πρώτο απολογισμό από το Παρατηρητήριο, σε αυτή τη σύγκρουση σκοτώθηκαν πέντε κυβερνητικοί και εννέα τζιχαντιστές.

Από τις 24 Μαρτίου 2019 μέχρι σήμερα, στο συγκεκριμένο μέτωπο, όπου βρίσκονται τα τελευταία εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία (δυτικά του Ευφράτη), έχουν σκοτωθεί 1.089 κυβερνητικοί, δύο Ρώσοι και 145 άνδρες από φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές.

Το Ισλαμικό Κράτος από την πλευρά του για την ίδια περίοδο μετρά 610 σκοτωμένους τζιχαντιστές.

Σχετικά άρθρα