Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία βομβαρδίζει ανηλεώς το Ισλαμικό Κράτος στην κεντρική Συρία

Η Ρωσία βομβαρδίζει ανηλεώς το Ισλαμικό Κράτος στην κεντρική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λίγουα Αλ Κουντς (Ταξιαρχία της Ιερουσαλήμ), Ράκα, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Χάμα (Επιφάνεια),

Σφοδρές αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσε το τελευταίο 48ωρο η ρωσική πολεμική αεροπορία σε στόχους τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην κεντρική Συρία και συγκεκριμένα στα ανατολικά της επαρχίας Χάμα και στην περιοχή (έρημος) της Μπαντίγια αλ Σαμ (Συριακή Έρημος).

Όπως μεταδίδει το Al Masdar News, η ρωσική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε τις τελευταίες 48 ώρες περισσότερες από 70 αεροπορικές επιδρομές, με τις περισσότερες να στοχεύουν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους μεταξύ των αρχαιολογικών χώρων στα ανατολικά της επαρχίας Χάμα και στα νότια της επαρχίας Ράκα.

Γίνεται λόγος για δεκάδες απώλειες από την πλευρά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι Ρώσοι κατάφεραν ευθεία πλήγματα σε μονάδες των τζιχαντιστών που επιχειρούσαν κοντά σε σημεία ελέγχου (μπλόκα – φυλάκια) του συριακού στρατού στην κεντρική Συρία.

Όπως μεταδίδεται, οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές είναι δυναμική απάντηση στην κλιμακούμενη επιθετικότητα το τελευταίο διάστημα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή, που στόχευε με επανειλημμένες επιθέσεις οχυρωμένες θέσεις του συριακού στρατού.

Από τις αρχές του 2020 το Ισλαμικό Κράτος επικέντρωσε τη δράση και το ενδιαφέρον του στις επαρχίες Ράκα και Χάμα και κατάφερε μεγάλη παρουσία σε αυτές τις περιοχές, παρά την ανάπτυξη κυβερνητικών μονάδων.

Ο συριακός στρατός χρειάστηκε να ενισχυθεί με άνδρες της παλαιστινιακής πολιτοφυλακής Λίγουα αλ Κουντς (Ταξιαρχία της Ιερουσαλήμ) για να αντιμετωπίσει τους τρομοκράτες, καθώς υπέστη σημαντικές απώλειες στις πρόσφατες συγκρούσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Η Λίγουα αλ Κουντς αποτελείται από Παλαιστίνιους που ζούνε στη Συρία και είναι αφοσιωμένη ως μονάδα στον Μπασάρ αλ Ασάντ.

Σχετικά άρθρα