Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτόματος πωλητής τεστ κορωνοϊού στη Λετονία

Αυτόματος πωλητής τεστ κορωνοϊού στη Λετονία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Λετονία,

Αυτόματο πωλητή τεστ κορωνοϊού εγκατέστησε σε νοσοκομείο της χώρας η Λετονία, σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας.

Το μηχάνημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πολς Στράντις, στην πρωτεύουσα Ρίγα, είναι το πρώτο από τους 100 «αυτόματους πωλητές» που έχει προγραμματιστεί να τοποθετηθούν σε όλη τη χώρα, εξηγεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας που δημιούργησε το πρώτο του είδους του παγκοσμίως.

Ο πωλητής διανέμει τεστ επιχρίσματος PRC.

Ένας τεχνικός συλλέγει μία φορά την ημέρα τα κιτ και οι απαντήσεις είναι διαθέσιμες εντός 24ώρου, δήλωσε ο Ντίτζις Γκαβάρς, του εργαστηρίου E. Gulbja.

«Το μηχάνημα αφαιρεί τον φόρτο εργασίας από δύο ως πέντε εργαζόμενους προκειμένου να γίνουν οι εξετάσεις, ενώ απομακρύνει κάθε κίνδυνο μόλυνσης».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ζητήσει επιτακτικά συνεχή τεστ και διεύρυνση της δυνατότητας των δοκιμών προκειμένου να εντοπίζονται ταχύτερα τα κρούσματα.

Το κράτος πληρώνει πληρώνει για εξετάσεις στο νοσοκομείο, όπου το μηχάνημα προορίζεται για το προσωπικό, αλλά άλλα μηχανήματα χρεώνουν 53 ευρώ ανά δοκιμή.

Σχετικά άρθρα