Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χεζμπολάχ εκπαιδεύει χριστιανούς για να αντισταθούν στο Ισλαμικό Κράτος

Η Χεζμπολάχ εκπαιδεύει χριστιανούς για να αντισταθούν στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λίβανος, Τζιχαντιστές, Χεζμπολάχ,

Η σιιτική πολιτοφυλακή του Λιβάνου, γνωστή ως Χεζμπολάχ (Κόμμα του Αλλάχ), έχει αρχίσει να εκπαιδεύει τη χριστιανική νεολαία της χώρας, για μια πιθανή σύγκρουση με τις δυνάμεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αιγυπτιακής Αλ Μόνιτορ, που μεταφράζει το Βαλκανικό Περισκόπιο, πηγές της Χεζμπολάχ εκτιμούν, ότι ο Λίβανος θα είναι πιθανότατα το επόμενο πεδίο μάχης του πολέμου του Ισλαμικού Κράτους, που χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο βίαιες τρομοκρατικές οργανώσεις στην νεώτερη ιστορία.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, η κοιλάδα Μπεκάα στον ανατολικό Λίβανο, θα αποτελέσει ένα σημαντικό πεδίο μάχης στον επερχόμενο πόλεμο.

Πηγές της Χεζμπολάχ είπαν στο Αλ Μόνιτορ ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Χεζμπολάχ άνοιξε στρατόπεδα εκπαίδευσης στο χώρο έξω από την πόλη της Μπάαλμπεκ, στην κοιλάδα Μπεκάα, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, για να εκπαιδεύσει νέους Λιβανέζους από διαφορετικά θρησκευτικά δόγματα προετοιμάζοντας έτσι την αντιμετώπιση των ριζοσπαστικών ομάδων.

Η πλειονότητα των εκπαιδευομένων στα στρατόπεδα αυτά είναι σιίτες, ωστόσο οι πρόσφατες πράξεις των τζιχαντιστών εναντίον των χριστιανών της Συρίας και του Ιράκ, έχουν ωθήσει δεκάδες χριστιανούς συμπατριώτες τους να ενωθούν μαζί τους και να αρχίσουν να εκπαιδεύονται.

Μέχρι σήμερα, από την χριστιανική νεολαία που εκπαιδεύονταν, συγκροτήθηκαν «ομάδες προστασίας» σε πόλεις της Συρίας, για να αντισταθούν σε επικείμενες επιθέσεις.

Το ίδιο θα γίνει και το Λίβανο.

Ένας χριστιανός νέος άνδρας, εξήγησε ότι ενώθηκε με την τοπική επιτροπή προστασίας γιατί «αυτά που συνέβησαν στη Μοσούλη, ήταν ένα μήνυμα για όλους τους Χριστιανούς στη Μέση Ανατολή, να μην περιμένουν έξωθεν βοήθεια, αλλά να βασίζονται στον εαυτό τους για να ζήσουν», γράφει το δημοσίευμα.

Σχετικά άρθρα