Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: «Ειρήνη μόνο εάν φύγει η Τουρκία από τη χώρα»

Λιβύη: «Ειρήνη μόνο εάν φύγει η Τουρκία από τη χώρα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, Κατάρ, Λιβύη, Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), Σαουδική Αραβία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

«Τουρκία και Κατάρ δεν θέλουν καμία λύση για να τελειώσει η κρίση στη Λιβύη», δήλωσε ο υποστράτηγος Αχμέντ αλ Μισμάρι, εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), σημειώνοντας ότι η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε την κατάπαυση πυρός στη Λιβύη για να υλοποιήσει τους στόχους της.

«Η Τουρκία χρησιμοποίησε την κατάπαυση πυρός για να μεταφέρει περισσότερους μισθοφόρους και όπλα με εμπορικά πλοία», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η Τουρκία χρησιμοποιεί αμερικανικά τανκς και (αντιαεροπορικά) πυραυλικά συστήματα “Hawk” σε λιβυκό έδαφος», πρόσθεσε.

«Θα εργαστούμε να απελευθερώσουμε τη Λιβύη από την τουρκική αποικιοκρατία και τους μισθοφόρους.

»Τουρκία και Κατάρ δεν επιθυμούν να βρεθεί καμία λύση στη λιβυκή κρίση», είπε.

Ειρήνη μόνο εάν φύγει η Τουρκία

Κατέστησε σαφές ότι «ο πρώτος όρος για μια εκεχειρία είναι η ολοκληρωτική αποχώρηση της Τουρκίας από τη Λιβύη».

Συνεχίζονται οι μεταφορές τζιχαντιστών

Η Τουρκία συνεχίζει να μεταφέρει μισθοφόρους στην αφρικανική χώρα για να ενισχύσουν την ισλαμιστική κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σαράτζ.

Αυτό μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο προσθέτει ότι η κατάληψη της πόλης λιμάνι Σύρτη συνεχίζει να αποτελεί στόχο των Τουρκολίβυων.

Η Τουρκία μετέφερε την περασμένη εβδομάδα 400 μισθοφόρους, υποστήριξε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Την ίδια περίοδο 250 μισθοφόροι, ανεπτυγμένοι στα λιβυκά μέτωπα, επέστρεψαν στη Συρία ολοκληρώνοντας τη «θητεία» τους.

Ο συνολικός αριθμός τζιχαντιστών που μεταφέρθηκαν από τη Συρία στη Λιβύη, μαζί με εκείνους που επέστρεψαν, υπολογίζονται σε 16.500.

Τι είπε ο Σίσι στους Σαουδάραβες

Τη Δευτέρα ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, συναντήθηκε στο Κάιρο με τον Σαουδάραβα υπουργό Εξωτερικών, Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ.

Συζητήθηκαν διμερή θέματα όπως και περιφερειακά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα οι εξελίξεις σε Λιβύη, Υεμένη, Συρία και Ιράκ.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος επανέλαβε τη θέση της χώρας του στο λιβυκό ζήτημα, δηλαδή, αναζήτηση τρόπων σταθεροποίησης της Λιβύης, καταπολέμησης της βίας εξτρεμιστικών και τρομοκρατικών οργανώσεων, καμία ανάμιξη ξένων δυνάμεων, αποκατάσταση ασφάλειας και ειρήνης.

Αιγύπτιοι και Σαουδάραβες συμφώνησαν ότι μόνο με πολιτικές λύσεις αντιμετωπίζονται τα ζητήματα.

Εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους σε όλο τον αραβικό κόσμο και τόνισαν την ανάγκη ενότητάς του.

Σχετικά άρθρα