Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη στρατιωτική άσκηση Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν στα σύνορα με την Αρμενία

Μεγάλη στρατιωτική άσκηση Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν στα σύνορα με την Αρμενία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Στρατιωτική Άσκηση, Τουρκία,

Σε μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση με την Τουρκία προχωρά το Αζερμπαϊτζάν στα τέλη Ιουλίου και η οποία θα διαρκέσει πάνω από δέκα ημέρες.

Κοινή στρατιωτική άσκηση ετοιμάζουν το Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία στις 29 Ιουλίου, ενώ στα σύνορα του Αζερμπαϊτζάν με την Αρμενία επικρατεί πολεμική ένταση.

Η μεγάλης κλίμακας άσκηση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων περιοχών και στα σύνορα με την Αρμενία.

Η άσκηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 29 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 10 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο εβδομάδες παρατηρήθηκε στρατιωτική ανάφλεξη και σποραδικές συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή του Τοβούζ στη συνοριακή γραμμή Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Οι δύο χώρες βρίσκονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε ένοπλες αντιπαραθέσεις κυρίως για τον έλεγχο της περιοχής Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Αυτή τη φορά ωστόσο, το επίκεντρο των συγκρούσεων εντοπίζεται βορειότερα.

Στις 12 Ιουλίου το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν εξέδωσε ανακοίνωση που έκανε λόγο για συγκρούσεις στα σύνορα οι οποίες προκάλεσαν απώλειες και στις δύο πλευρές.

Με τη δημοσίευση των συγκρούσεων, διάφορες δυνάμεις και οργανισμοί κάλεσαν σε αυτοσυγκράτηση, ανάμεσά τους και η Ρωσία. Παρά ταύτα, νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν έκανε λόγο για νέα κλιμάκωση στις 14 Ιουλίου.

Οι Αζέροι είναι τουρκική φυλή και τα αζερικά είναι γλώσσα αμοιβαία κατανοητή με τα τουρκικά. Η Τουρκία έχει αποκτήσει στρατιωτική βάση στο Αζερμπαϊτζάν.

Η Τουρκία υλοποιεί σχεδιασμό ένταξης του Αζερμπαϊτζάν στο νεο-οθωμανικό χαλιφάτο.

Σχετικά άρθρα