Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία μετέφερε 2.500 Τυνήσιους τζιχαντιστές στη Λιβύη

Η Τουρκία μετέφερε 2.500 Τυνήσιους τζιχαντιστές στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιβύη, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τυνησία,

Το τουρκικό καθεστώς μετέφερε 2.500 Τυνήσιους τζιχαντιστές στη Λιβύη, υποστήριξε το Σάββατο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Όπως έγραψε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν στη σελίδα του Παρατηρητηρίου στο Facebook, «οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών σκόπιμα, με εντολές από την κυβέρνησή τους, μετέφεραν τρομοκρατικές ομάδες και στοιχεία του Ισλαμικού Κράτους με ξένες υπηκοότητες από τη συριακή επικράτεια στη λιβυκή τους τελευταίους μήνες.

»Αυτοί οι τρομοκράτες έφυγαν μέσω του αεροδρομίου της Γκαζιαντέπ (σ.σ. νοτιοδυτική Τουρκία) στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στη Λιβύη».

Το Συριακό Παρατηρητήριο υπολογίζει σε 16.100 το σύνολο των μισθοφόρων που έχει μεταφέρει η Τουρκία τους τελευταίους επτά μήνες στη Λιβύη από τη Συρία.

Σύμφωνα με τον Συριακό Παρατηρητήριο, μεταξύ των 16.100 ανδρών που μετέφερε η Τουρκία στη Λιβύη συμπεριλαμβάνονται και 340 ανήλικοι.

Να σημειωθεί ότι 5.600 μισθοφόροι τζιχαντιστές, αφού ολοκλήρωσαν τη θητεία τους, επέστρεψαν στη Συρία.

Περίπου 470 από αυτούς σκοτώθηκαν πολεμώντας ενάντια στον στρατό της Βουλής, τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA). Σκοτώθηκαν επίσης και 33 ανήλικοι τζιχαντιστές.

Οι μισθοφόροι τζιχαντιστές που φέρνει η Τουρκία στη Λιβύη ενισχύουν τις δυνάμεις της ισλαμιστικής κυβέρνησης της Τρίπολης υπό τον Τουρκολίβυο Φαγιέζ αλ Σαράτζ.

Σχετικά άρθρα