Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές απειλούν τον Πούτιν για Ισλαμικό Χαλιφάτο στον Καύκασο (βίντεο)

Τζιχαντιστές απειλούν τον Πούτιν για Ισλαμικό Χαλιφάτο στον Καύκασο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Καύκασος, Μπασάρ αλ Άσαντ, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ουκρανία, Ραμζάν Καντίροφ, Ρωσία, Τζιχαντιστές,

Μετά το βόρειο Ιράκ, την Ινδία και τις Φιλιππίνες, σειρά για τους τζιχαντιστές παίρνει ο Καύκασος στη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν. Με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ισλαμοφασίστες απειλούν τον πρόεδρο της Ρωσίας ότι ήρθε η σειρά της χώρας του να δεχθεί τα κύματα του Ισλαμικού Κράτους, με τη δημιουργία Χαλιφάτου στον Καύκασο στο πλευρό των Τσετσένων αυτονομιστών.

Μέλη του ISIS, που εμφανίζονται δίπλα σε ρωσικά και γερμανικά όπλα, ομολογούν μπροστά στην κάμερα: «Βλαντιμίρ Πούτιν, αυτά είναι τα αεροσκάφη που έστειλες στον Μπασάρ και εμείς θα τα στείλουμε πίσω σε σένα και θα ελευθερώσουμε με την βοήθεια του Αλλάχ την Τσετσενία και τον Καύκασο. Ο θρόνος σου απειλείται από εμάς».

Από την πλευρά των Τσετσένων, σύμφωνα με τα όσα επικαλείται το Russia Today, άμεση ήταν η αντίδραση του ηγέτη τους, Ραμζάν Καντίροφ (Ramzan Kadyrov): «Αυτοί οι μπάσταρδοι δεν έχουν καμία σχέση με το Ισλάμ. Είναι εχθροί των Μουσουλμάνων σε όλον τον κόσμο. Όποιος τολμήσει να απειλήσει τη Ρωσία θα καταστραφεί μέσα σε λίγες μόλις ημέρες» σημείωσε στο Facebook ο Kadyrov, κάνοντας λόγο για εξυπηρέτηση γεωπολιτικών συμφερόντων από το Ισλαμικό Κράτος.

Aimani Kadyrova Mosque opened in Argun

Ένας άλλος τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους στο ίδιο βίντεο πάντως εμφανίζεται να απειλεί τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ, σημειώνοντας πως «καλύτερα να προσέχεις Μπασάρ – σου ερχόμαστε με αεροπλάνα. Θα σου έρθουμε από τον ουρανό με αυτά τα αεροσκάφη, με την βοήθεια του Αλλάχ».

Το εν λόγω βίντεο έρχεται να επιβεβαιώσει το χθεσινό δημοσίευμα της Daily Mail σύμφωνα με το οποίο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού για το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου με αεροπλάνα. Το σενάριο εξετάζεται εδώ και ημέρες από τις ΗΠΑ, όταν και διαπιστώθηκε ότι ένδεκα αεροσκάφη από το στόλο της Λιβύης έχουν έρθει στην κατοχή τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τυχόν επιβεβαίωση των απειλών των τζιχαντιστών που εμφανίζονται στο επίμαχο βίντεο θα περιπλέξει ανεπανάληπτα την γεωπολιτική σκακιέρα και θεωρείται δεδομένο ότι θα διαταράξει τις ούτως ή άλλως πολύ λεπτές ισορροπίες που καθημερινά αναπροσαρμόζονται με αφορμή την Ουκρανία, καθώς θα υπάρξει σημείο επαφής των δύο μεγάλων κρίσεων που απασχολούν μάλιστα τις ημέρες αυτές τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία. Αυτό του Ισλαμικού Κράτους και της ουκρανικής κρίσης.

Αποτελεί επομένως μεγάλο ερώτημα ποια θα είναι η απάντηση του Πούτιν, ο οποίος το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να δει έχοντας στρέψει τα βέλη του στη Δύση, είναι να δει τη χώρα του περικυκλωμένη, δεχόμενος έναν αναπάντεχο κίνδυνο εξ’ Ανατολής…

Σχετικά άρθρα