Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΥΠΕΞ των Εμιράτων και ο Μπορέλ «έθαψαν» την Τουρκία

Ο ΥΠΕΞ των Εμιράτων και ο Μπορέλ «έθαψαν» την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζοζέπ Μπορέλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Λιβύη, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Τρόπους να σταματήσουν οι τουρκικές παρεμβάσεις στον αραβικό κόσμο συζήτησαν τηλεφωνικά την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Χοσέπ Μπορέλ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι, ο τουρκικός ρόλος με τον τρόπο που γίνεται στον αραβικό κόσμο δεν είναι ευπρόσδεκτος και ότι οι επιπτώσεις του θα είναι αρνητικές εάν η Τουρκία συνεχίσει αυτήν την πολιτική.

Οι δύο πλευρές σημείωσαν ότι «η ξένη παρέμβαση στη Λιβύη όχι μόνο προκαλεί βλάβη στη Λιβύη, αλλά και σε γειτονικές χώρες και ολόκληρη την περιοχή».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ τόνισε «τη σημασία των συντονισμένων προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας για επίτευξη λύσης μεταξύ των Λίβυων στην τρέχουσα κρίση».

Εξήρε εν προκειμένω τις «αποφασιστικές προσπάθειες που κατέβαλε η Αίγυπτος για την επίτευξη πολιτικής λύσης στην κρίση της Λιβύης, η οποία απορρέει από την επιθυμία της να σταθεροποιήσει τη Λιβύη».

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, οι δύο πλευρές συζήτησαν τις σχέσεις ΗΑΕ-Ευρώπης, τις εξελίξεις στην περιοχή και ορισμένα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης και του Σουδάν.

Σχετικά άρθρα