Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε έξαρση ο κορωνοϊός στη Βόρεια Μακεδονία

Σε έξαρση ο κορωνοϊός στη Βόρεια Μακεδονία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Σκόπια,

Σταθερά υψηλός παραμένει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και θυμάτων του κορωνοϊού στη Βόρεια Μακεδονία.

Όπως ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές Αρχές της γειτονικής χώρας, κατά τις περασμένες ώρες καταγράφηκαν 156 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα το σύνολο των επιβεβαιωμένων ασθενών να ανέρχεται πλέον στα 4.820.

Επίσης, έξι άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τη νόσο κατέληξαν μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής, ανεβάζοντας στους 222 τον αριθμό των θυμάτων από επιπλοκές της νόσου.

Τα περισσότερα από τα 156 νέα κρούσματα καταγράφονται και πάλι στα Σκόπια (100 κρούσματα) και στο Τέτοβο (19), μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η διευθύντρια της Επιθεώρησης Υγιεινής της χώρας, Ιρίνκα Σοτίροβα-Μπούχοβα δήλωσε ότι οι επιδημιολογικές έρευνες καταδεικνύουν πως από τότε που ξεκίνησε η χαλάρωση των μέτρων (στις 24 Μαΐου) και μετά αυξάνεται αισθητά ο αριθμός των θετικών στον κορωνοϊό ασθενών.

Κατά την περίοδο αυτή έχουν εντοπισθεί πάνω από 40 μεγάλες εστίες διασποράς κορωνοϊού σε όλη την επικράτεια της χώρας, ενώ αρκετές εστίες (περί τις 20) έχουν εντοπισθεί στην περιοχή της πόλης των Σκοπίων, διευκρίνισε η Σοτίροβα-Μπούχοβα και επισήμανε ότι την περίοδο αυτή οι περισσότερες μεταδόσεις κορωνοϊού εντοπίζονται μεταξύ μελών οικογενειών.

Σχετικά άρθρα