Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία μετέφερε 49 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη

Η Τουρκία μετέφερε 49 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιβύη, Συρία, Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Ταξιαρχία Αλ Χάμζα (Τουρκμένοι), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Περισσότεροι από 11.000 υποστηριζόμενοι από την Τουρκία Σύροι τζιχαντιστές μισθοφόροι έχουν μεταφερθεί στη Λιβύη από τα τέλη του 2019, συμπεριλαμβανομένων 200 ανηλίκων μεταξύ 14 και 18 ετών, δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ραμί Αμπντουλραχμάν, προσθέτοντας ότι 331 από αυτούς σκοτώθηκαν σε μάχες, συμπεριλαμβανομένων 20 ανηλίκων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Τουρκία μετέφερε στη Λιβύη και 49 τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, από την κοιλάδα της Χομς, οι οποίοι μάχονται ως άνδρες της τουρκμενικής «Ταξιαρχίας Χάμζα».

Σημείωσε ότι ο φιλοτουρκικός «Συριακός Εθνικός Στρατός», όπως ονομάζεται η άτακτη παραστρατιωτική δύναμη που έχουν συγκροτήσει οι Τούρκοι στη βόρεια Συρία, «είναι υπερήφανοι που έστειλαν τα μέλη τους να υπερασπιστούν τα “αδέλφια” τους στη Λιβύη».

Υπάρχει έντονη ανησυχία ότι αυτοί οι τζιχαντιστές διαπράττουν και στη Λιβύη τα ίδια εγκλήματα πολέμου που έκαναν στη βόρεια Συρία.

Οι μισθοφόροι από τη Συρία υποστηρίζουν την ισλαμική Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, που έχει έδρα την Τρίπολη, ενάντια στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) που μάχεται στο πλευρό της νόμιμα εκλεγμένης λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σχετικά άρθρα