Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι και Αμερικανοί καταδιώκουν τα υπολείμματα του Ισλαμικού Κράτους στην Αν. Συρία

Κούρδοι και Αμερικανοί καταδιώκουν τα υπολείμματα του Ισλαμικού Κράτους στην Αν. Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Δύο τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν εχθές το βράδυ στην ανατολική Συρία, κατά τη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησε μια ειδική μονάδα των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Όπως μεταδίδεται από λογαριασμός των SDF στο Twitter, άνδρες της αντιτρομοκρατικής μονάδας των SDF, με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, επιτέθηκαν σε πυρήνα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία της Ντέιρ αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία.

Δύο τρομοκράτες μέλη του Ισλαμικού Κράτους αυτοκτόνησαν, ανατινάζοντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι για να μην πιαστούν αιχμάλωτοι, αφού ήδη είχαν τεθεί εκτός, βαριά τραυματισμένοι στη μάχη που είχε προηγηθεί.

Συνεχείς εκκαθαριστικές επιχειρήσεις

Κούρδοι και Αμερικανοί διεξάγουν συνεχώς εκκαθαριστικές επιχειρήσεις για την εξάρθρωση των υπολειμμάτων του Ισλαμικό Κράτους.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Συνασπισμού, Μάιλς Κάγκινς, σε ανάρτησή του στο Twitter είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι στις 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνδυασμένη επιχείριση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Ντέιρ αλ Ζουρ με στόχο τζιχαντιστές του ISIS που ήταν υπεύθυνοι για τρομοκρατικές ενέργειες στην περιοχή και ένα μεσαίο στέλεχος της οργάνωσης συνελήφθη.

Το κυνήγι των τζιχαντιστών συνεχίζεται αμείωτο.

Σχετικά άρθρα