Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν: Ξεχωριστό κράτος η ανατολική Ουκρανία

Πούτιν: Ξεχωριστό κράτος η ανατολική Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ουκρανία, Ρωσία,

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του σε ρωσικό κανάλι ξεκαθάρισε ότι η ανατολική Ουκρανία είναι ένα ξεχωριστό κράτος.

Ο Ρώσος Πρόεδρος μάλιστα κάλεσε το Κίεβο να ξεκινήσουν άμεσα διαδικασίες συζητήσεων για την “οργάνωση της κοινωνίας και τους κράτους της νοτιοανατολικής Ουκρανίας έτσι ώστε να προστατεύονται οι κάτοικοι της περιοχής”.

Είναι η πρώτη φορά που ο Βλάντιμιρ Πούτιν μιλά για ξεχωριστό κράτος.

Να σημειώσουμε εδώ κάτι κάτι πολύ σημαντικό που έγινε κατά την διάρκεια της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στο Κίεβο πρόσφατα και πέρασε σχεδόν απαρατήρητο.

Η Άνγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει στο Κίεβο ότι η Γερμανία προκρίνει την χαλαρή ομοσπονδία αλλά οι ακόμη και ο Ποροσένκο που είναι μαριονέτα της δεν ήθελε να το ακούσει.

Το ακροδεξιό μόρφωμα που ελέγχει το Κίεβο το μόνο που θέλει είναι να είναι κυρίαρχο και με τους δικούς του όρους σε όλη την επικράτεια.

Η δήλωση του Πούτιν είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει αναταράξεις στο Κίεβο που μπορεί να το οδηγήσει και σε σπασμωδικές κινήσεις προκειμένου να ρίξει λάδι στην φωτιά μόνο και μόνο για να κερδίσει την στρατιωτική στήριξη της Δύσης.

Σε άλλη αναφορά του στην συνέντευξη ο Βλάντιμιρ Πούτιν κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν έχει αρχές.

“Τι απέγιναν οι αποκαλούμενες “ευρωπαϊκές αρχές”; Είναι “ευρωπαϊκή αρχή” να υποστηρίζεις τους πραξικοπηματίες που στην συνέχεια πήραν τα όπλα και κυνηγούν τους αντίπαλούς τους; Πρέπει οι φίλοι μας στην Ευρώπη να ξαναθυμηθούν τις αρχές τους” δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Σχετικά άρθρα