Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος αποπειράθηκε να βάλει φωτιά σε αρμενική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη επειδή «έφτιαξαν τον κορωνοϊό»

Τούρκος αποπειράθηκε να βάλει φωτιά σε αρμενική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη επειδή «έφτιαξαν τον κορωνοϊό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρμενία, Εμπρησμός, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κωνσταντινούπολη, Μονοφυσίτες Χριστιανοί, Πατριαρχείο Αρμενίας, Τουρκία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Απόπειρα εμπρησμού αρμενικής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη, στην περιοχή του Μπακίρκοϊ (Μακροχώρι), σημειώθηκε την Παρασκευή 8 Μαΐου. Ο δράστης συνελήφθη.

Το Αρμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ειδοποίησε εγκαίρως την Αστυνομία, ενώ ο δράστης διέφυγε μόλις έγινε αντιληπτός, δίχως να καταφέρει να προκαλέσει υλικές ζημιές στην εκκλησία.

Ο υποδιευθυντής Ασφάλειας της Κωνσταντινούπολης επικοινώνησε με το Αρμενικό Πατριαρχείο και εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό.

Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν ως ύποπτο έναν άνδρα, τον Μ.Κ., ο οποίος φέρεται να ομολόγησε ότι ήθελε να κάψει την εκκλησία επειδή «δημιούργησαν την πανδημία του κορωνοϊού».

Δεν είναι σαφές, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, εάν κατηγορεί για δημιουργούς του κορωνοϊού ειδικά τους Αρμένιους ή τους μη μουσουλμάνους γενικότερα.

Η συγκεκριμένη εκκλησία έχει γίνει στόχος βανδαλισμών και στο παρελθόν, με άγνωστους να γράφουν στους εξωτερικούς της τοίχους υβριστικά συνθήματα.

Ο αρμενικός χριστιανικός ναός, που βρίσκεται στη συνοικία Τζεβιζλίκ του Μπακίρκοϊ, χτίστηκε το 1844.

Σχετικά άρθρα