Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύο συνταγματάρχες του συριακού στρατού δολοφονήθηκαν στη νότια Συρία

Δύο συνταγματάρχες του συριακού στρατού δολοφονήθηκαν στη νότια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νταράα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Δύο ανώτεροι αξιωματικοί του συριακού στρατού δολοφονήθηκαν από άγνωστους δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στην ύπαιθρο της επαρχίας Νταράα στη νοτιοανατολική Συρία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Enab Baladi, πρόκειται για τον αρχηγό επιτελείου της 52ης Μεραρχίας, συνταγματάρχη Χαμίντ Μαχλούφ και στον επικεφαλής του τμήματος οργάνωσης της ίδιας μεραρχίας, συνταγματάρχη Μαχμούντ Χαμπίμπ.

Οι Σύροι συνταγματάρχες σκοτώθηκαν στα περίχωρα της κωμόπολης Αλ Χαράκ.

Ο συριακός φιλοκυβερνητικός σταθμός «Sama» μετέδωσε ότι ένοπλοι, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τους δύο αξιωματικούς.

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι δολοφονικές επιθέσεις στη νότια Συρία κατά στελεχών του συριακού στρατού.

Την περασμένη Πέμπτη άγνωστοι σκότωσαν Σύρο υπαξιωματικό στην κωμόπολη Χιρμπάτ Καΐς στα δυτικά της επαρχίας Νταράα.

Μερικές ώρες νωρίτερα πραγματοποιήθηκε απόπειρα δολοφονίας στρατιώτη στην πόλη Νάουα, επίσης στα δυτικά της Νταράα, που δέχθηκε πυρά από πιστόλι με σιγαστήρα.

Εν τω μεταξύ, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τους φόνους και τραυματισμούς πέντε Σύρων στρατιωτικών στις 16 Απριλίου στην ίδια επαρχία.

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έστησαν ενέδρα και άνοιξαν πυρ σε ένα στρατιωτικό όχημα που κινούνταν κοντά στην πόλη Ιζρά στα βόρεια της Νταράα.

Τέλος, την περασμένη Τετάρτη ο επιλοχίας Αλί Γασάν Ρασλάν δολοφονήθηκε στην πόλη Αλ Νασιρίγια και νωρίτερα την ίδια ημέρα ένας άλλος στρατιώτης δολοφονήθηκε στην κωμόπολη Αΐν Ντακάρ.

Η επαρχία της Νταράα επανήλθε στον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης τον Ιούλιο του 2018, ύστερα από συνθηκολόγηση, που κατάφεραν οι Ρώσοι, των τοπικών εξεγερμένων ένοπλων οργανώσεων.

Σχετικά άρθρα