Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αγανακτισμένος με τις σφαγές αμάχων από το Ισλαμικό Κράτος ο Μπαν Κι Μουν

Αγανακτισμένος με τις σφαγές αμάχων από το Ισλαμικό Κράτος ο Μπαν Κι Μουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Μπαν Κι Μουν, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ),

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, δεν κρύβει την αγανάκτησή του για τις αποτρόπαιες πράξεις των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας.

«Είμαι ιδιαίτερα αγανακτισμένος με τις πληροφορίες που προέρχονται από το Ιράκ και κάνουν λόγο για σφαγές αμάχων από το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε στο πλαίσιο της Έκτης Διάσκεψης της Συμμαχίας των Πολιτισμών των Ηνωμένων Εθνών, που διεξάγεται στο Μπαλί της Ινδονησίας.

«Κοινότητες ολόκληρες που ζούσαν εδώ και γενιές στο βόρειο Ιράκ πιέζονται να φύγουν υπό την απειλή του θανάτου μόνο και μόνο εξαιτίας των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων», πρόσθεσε.

Η σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, εκτέλεσε την Τετάρτη και την Πέμπτη περισσότερους από 160 Σύρους στρατιώτες στην επαρχία Ράκα (βόρεια Συρία) την οποία ελέγχει, σύμφωνα με τον Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο ΟΗΕ κατηγορεί το Ισλαμικό Κράτος για «εθνοτικές και θρησκευτικές εκκαθαρίσεις» και έχει καλέσει τη διεθνή κοινότητα να μην αφήσει ατιμώρητα αυτά τα εγκλήματα.

Σχετικά άρθρα