Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές απειλούν την πρεσβεία της Σερβίας στη Συρία

Οι τζιχαντιστές απειλούν την πρεσβεία της Σερβίας στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, Δαμασκός, Σερβία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Απειλητική επιστολή δέχθηκε η πρεσβεία της Σερβίας στη Συρία, με την οποία τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε) ζητούν από το τοπικό προσωπικό να πάψει να δουλεύει για τους Σέρβους.

Όπως αποκαλύπτουν τα σερβικά ΜΜΕ, η επιστολή βρέθηκε πριν από πέντε ημέρες, στον προαύλιο χώρο της πρεσβείας, από την πλευρά της κεντρικής εισόδου και υπογράφεται από την ΙΚΙΛ.

Το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η επιστολή απευθύνεται στους Σύριους υπαλλήλους που εργάζονται ως τοπικό προσωπικό και στους οποίους δίδεται διορία μίας εβδομάδας για να σταματήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Σέρβους, οι οποίοι χαρακτηρίζονται «εχθροί του Ισλάμ».

Στην επιστολή αναφέρεται επίσης ότι «η πρεσβεία βρίσκεται υπό παρακολούθηση και όποιοι Σύριοι υπάλληλοι δεν την εγκαταλείψουν θα δολοφονηθούν».

Η επιστολή καταλήγει με τον στίχο του Κορανίου «όσους σε πολεμάνε σκότωσέ τους» και την επίκληση «ο Αλλάχ είναι ο προστάτης μας». Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς επιβεβαίωσε την ύπαρξη απειλητικής επιστολής. Η πρεσβεία της Σερβίας στη Δαμασκό λειτουργεί με έναν διπλωματικό υπάλληλο (επιτετραμμένο) και πέντε Σύριους που αποτελούν τοπικό προσωπικό.

Τον Ιούνιο του 2012, οι υπόλοιποι διπλωματικοί υπάλληλοι μετακινήθηκαν στην σερβική πρεσβεία στη Βηρυτό για λόγους ασφαλείας. Το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας ανακοίνωσε ότι «όλες οι πρεσβείες στις κρίσιμες περιοχές -Συρία, Ιράκ, Λιβύη- θα παραμείνουν ανοιχτές και θα συνεχίσουν να λειτουργούν όσο υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να εξυπηρετούν τους πολίτες της Σερβίας που ζουν στις χώρες αυτές».

Σχετικά άρθρα