Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Deutsche Bank: Κίνδυνος ύφεσης στη Γερμανία λόγω κορoναϊού

Deutsche Bank: Κίνδυνος ύφεσης στη Γερμανία λόγω κορoναϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Deutsche Bank, Γερμανία, Κίνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Το φάσμα της ύφεσης επιστρέφει πάνω από τη Γερμανία, καθώς η επιδημία του κοροναϊού επιδεινώνει τη βιομηχανική ύφεση του κράτους αυτού, σύμφωνα με την Deutsche Bank.

Η τράπεζα αναμένει τώρα ελαφρά συρρίκνωση το τέταρτο τρίμηνο, όπως ανέφερε σε έκθεση της την Τετάρτη, οπότε και έθεσε υπό αμφισβήτηση την προοπτική οποιασδήποτε ανάκαμψης στην αρχή του 2020.

Η ύφεση στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης θα αποτελούσε ακόμη ένα χτύπημα στο ευρωπαϊκό μπλοκ, το οποίο πασχίζει να ξεφύγει από μια υποχώρηση της παραγωγής που πλήττει την ευρύτερη ανάπτυξή του και δυνητικά θα μπορούσε να προκαλέσει αίτημα για πρόσθετα δημοσιονομικά κίνητρα.

Τα στοιχεία του γερμανικού ΑΕΠ πρόκειται να δημοσιευθούν την Παρασκευή. Ενώ η μέση πρόβλεψη είναι για ανάπτυξη 0,1%, ορισμένες τράπεζες προβλέπουν συρρίκνωση.

«Ο κορωνοϊός παρουσιάζει κίνδυνο για την παγκόσμια ανάκαμψη, καθώς επιβραδύνει τις ελπίδες για αναβίωση της κινεζικής οικονομίας», δήλωσε ο Στέφαν Σνάιντερ, οικονομολόγος της Deutsche Bank. «Μια τεχνική ύφεση κατά το χειμερινό εξάμηνο φαίνεται επομένως όλο και πιο πιθανή».

Ο ίδιος εκτιμά ότι οι επιπτώσεις του ιού θα περιορίσουν κατά περίπου 0,2 της μονάδας το γερμανικό ΑΕΠ κατά τους τρεις πρώτους μήνες μέχρι τον Μάρτιο. Δεδομένης της τωρινής σύμπωσης απόψεων ότι για το τελευταίο τρίμηνο καταγράφεται δημοσιονομική επέκταση 0,2%, το τρίμηνο είναι 0,2%, γεγονός που θέτει την οικονομία κοντά σε μια δεύτερη ευθεία συρρίκνωση.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η έξαρση της νόσου μπορεί να προκαλέσει σοβαρές οικονομικές ζημίες, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Ο ΟΠΕΚ μείωσε τις προβλέψεις για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου και ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Φίλιπ Λέιν δήλωσε την Τρίτη ότι μπορεί να υπάρξει «πολύ σοβαρό βραχυπρόθεσμο χτύπημα» στην οικονομία.

Τα δεινά της ζώνης του ευρώ απεικονίστηκαν επίσης την Τετάρτη στα στοιχεία που δείχνουν τη μεγαλύτερη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής σε σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Η ΕΚΤ εξακολουθεί να τροφοδοτεί με νομισματικά κίνητρα το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά η Πρόεδρος Κριστίν Λαγκάρντ αυτή την εβδομάδα επανέλαβε την έκκλησή της προς τις κυβερνήσεις να κάνουν ακόμα περισσότερα.

Σχετικά άρθρα