Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκπρόσωπος LNA: Ο Ερντογάν σχεδιάζει να μεταφέρει στη Λιβύη 18.000 τρομοκράτες

Εκπρόσωπος LNA: Ο Ερντογάν σχεδιάζει να μεταφέρει στη Λιβύη 18.000 τρομοκράτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιβύη, Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο ταξίαρχος Άχμεντ αλ Μισμάρι, εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), αποκάλυψε το όνομα του αρχηγού των Σύρων μισθοφόρων που έστειλε η Τουρκία στη Λιβύη, για να πολεμήσουν στο πλευρό της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στην Τρίπολη, όπως και σημαντικές πληροφορίες για το εκστρατευτικό σώμα των τζιχαντιστών.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο επικεφαλής των Σύρων τζιχαντιστών στη Λιβύη αποκαλείται «συνταγματάρχης Γαζί», ενώ «οι εθνικότητες των τρομοκρατών που μεταφέρθηκαν στη Λιβύη είναι Σύροι και Ιρακινοί».

Υποστήριξε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδιάζει να στείλει συνολικά 18.000 τρομοκράτες στη Λιβύη.

Πρόσθεσε ότι οι Τούρκοι μετέφεραν στη Λιβύη 2.000 άνδρες μέλη της (πρώην) Αλ Νούσρα (συριακή Αλ Κάιντα) και 1.500 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Αυτοί έφτασαν στη χώρα με πτήσεις που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης, το οποίο έχει «ολοκληρωτικά γίνει τουρκική στρατιωτική βάση».

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) είναι αφοσιωμένος στην εκεχειρία ώστε να δώσει μια ευκαιρία ειρηνικής λύσης και να εκθέσει τον εχθρό στη διεθνή κοινότητα, σημειώνοντας ότι η αφοσίωση στην τήρηση της εκεχειρίας έχει «ήδη εκθέσει τον Ερντογάν στη διεθνή κοινότητα και την υποστήριξή του στην τρομοκρατία».

Σχετικά άρθρα