Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

DW: Πολύ δύσκολα η Ελλάδα θα συμμετάσχει σε μελλοντικές διασκέψεις για τη Λιβύη

DW: Πολύ δύσκολα η Ελλάδα θα συμμετάσχει σε μελλοντικές διασκέψεις για τη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Deutsche Welle, Λιβύη, Τυνησία,

Πολύ δύσκολα η Ελλάδα θα συμμετάσχει σε μελλοντικές διασκέψεις για τη Λιβύη, εκτιμάται η Deutsche Welle σε δημοσίευμα της αμέσως μετά την λήξη της Διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη το βράδυ της Κυριακής 19 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η Deutsche Welle, στα Συμπεράσματα της Διάσκεψης αναφέρεται ότι «δυνητικά» θα μπορούν και άλλα κράτη ή οργανώσεις να γίνουν μέλη της Διαδικασίας του Βερολίνου, όπως ονομάζονται οι συντονισμένες προσπάθειες για επίτευξη πολιτικής λύσης στη Λιβύη.

Θα μπορέσει όμως η Ελλάδα μελλοντικά να συμμετέχει σε αυτή τη διαδιασίας;

Πολύ δύσκολα. Όπως διευκρίνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ τις προηγούμενες ημέρες, προϋπόθεση για τη συμμετοχή άλλων κρατών είναι να συμβάλλουν «αποδεδειγμένα» στην αποκατάσταση της ειρήνης στη Λιβύη.

[σ.σ. Δηλαδή, για να έχουμε καλή εξήγηση, η Τουρκία συμβάλει «αποδεδειγμένα» στην αποκατάσταση της ειρήνης στη Λιβύη;].

Μια τέτοια περίπτωση είναι αδιαμφισβήτητα η Τυνησία.

Όχι μόνο γειτονεύει άμεσα με τη Λιβύη, αλλά διατηρεί ουδέτερη στάση απέναντι στις αντιμαχόμενες πλευρές.

Στα Αποτελέσματα της Διάσκεψης αναφέρεται ότι η Τυνησία θα είναι, μαζί με τη Λιβύη, έδρα των τεχνικών επιτροπών που πρόκειται να συσταθούν από τα Ηνωμένα Έθνη, για να προωθήσουν τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις.

Βέβαια, μια πρόσκληση της τελευταίας στιγμής από το Βερολίνο απορρίφθηκε από την κυβέρνηση της Τυνησίας με την αιτιολογία ότι ήρθε αργά και ότι η χώρα δεν είχε κληθεί να συμμετάσχει στις σχετικές προπαρασκευαστικές συναντήσεις.

Σχετικά άρθρα