Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε μια χριστιανική πόλη λεηλατημένη από το Ισλαμικό Κράτος (φωτογραφίες)

Δείτε μια χριστιανική πόλη λεηλατημένη από το Ισλαμικό Κράτος (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ασσυρία, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Στις 7 Αυγούστου οι Ασσύριοι εγκατέλειψαν τα χωριά τους στην πεδιάδα της Νινευή από τον φόβο του Ισλαμικού Κράτους. Ένα από αυτά τα χωριά ήταν και το Τελεσκόφ (Telesqof) στα βόρεια της Μοσούλης το οποίο εγκαταλείφτηκε εντελώς. Το Ισλαμικό Κράτος εισήλθε στο εγκαταλειμμένο χωριό, όπως έκανε και σε άλλα ασσυριακά χωριά, με τους τζιχαντιστές να επιδίδονται σε ένα άνευ προηγουμένου πλιάτσικο και εκτεταμένες λεηλασίες.

Πριν δύο ημέρες των Τελεσκόφ απελευθερώθηκε από τις κουρδικές δυνάμεις. Δημοσιογράφοι και κάτοικοι που επέστρεψαν στο χωριό τους εχθές, σοκαρίστηκαν από το μέγεθος των καταστροφών που αντίκρισαν. Κτίρια είχαν γκρεμιστεί, οι δρόμοι ήταν γεμάτοι με χαλάσματα και τα περισσότερα σπίτια είχαν λεηλατηθεί.

Το Ισλαμικό Κράτος αφαίρεσε όλους τους σταυρούς από τις εκκλησίες, οι Ασσύριοι είναι χριστιανοί, και οι τζιχαντιστές έγραψαν παντού συνθήματα, στους τοίχους, υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.

Οι Ασσύριοι το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να τοποθετήσουν ξανά τους σταυρούς στις εκκλησίες τους και μετά να καθαρίσουν την πόλη.

Δείτε φωτογραφίες που αναδημοσιεύει το Ασσυριακό Πρακτορείο Ειδήσεων:

assyria-1

assyria-2

assyria-3

assyria-4

assyria-5

assyria-6

assyria-7

assyria-8

assyria-9

assyria-10

assyria-11

assyria-12

assyria-13

Σχετικά άρθρα