Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν ζήτησε συνεκμετάλλευση του πετρελαίου της Συρίας – Είναι το ίδιο που έκλεβε με το ISIS

Ο Ερντογάν ζήτησε συνεκμετάλλευση του πετρελαίου της Συρίας – Είναι το ίδιο που έκλεβε με το ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πετρέλαιο, Πρόσφυγες, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το βήμα του 1ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Μετανάστευση, που διεξάγεται στη Γενεύη της Ελβετίας, κατηγόρησε τις μεγάλες δυνάμεις και κυρίως τις ΗΠΑ ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πετρέλαιο της Συρίας κι όχι η επιστροφή των προσφύγων, μεταδίδει το «Έθνος».

Παρόλα αυτά πρότεινε να… βοηθήσει και η Τουρκία στην εξόρυξη του πετρελαίου κι έπειτα στη συνεκμετάλλευσή του για την κατασκευή οικισμών για τους πρόσφυγες.

«Εγώ τους λέω “ελάτε να βγάλουμε μαζί το πετρέλαιο και να καθαρίσουμε τη ζώνη από τους τρομοκράτες, ώστε να βρουν καταφύγιο εκεί οι πρόσφυγες”, αλλά δεν συμφωνούν. Γιατί τους νοιάζει περισσότερο το πετρέλαιο» ανέφερε.

Πριν λίγο καιρό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι δεν τον ενδιέφερε το πετρέλαιο της Συρίας. Μάλλον το ξανασκέφτηκε. Εξάλλου ο πρόεδρος Τραμπ δεν του χαλά χατήρι.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για τις ίδιες πετρελαιοπηγές, στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ, που όταν τις κατείχε το Ισλαμικό Κράτος τις συνεκμεταλλευόταν με την Τουρκία, που είχε αναλάβει τη λαθραία εξαγωγή του κλεμμένου πετρελαίου που χρηματοδοτούσε τους τζιχαντιστές.

Όλα αυτά τα έχουν «ξεχάσει Ρωσία» και ΗΠΑ;

Η Ρωσία, να υπενθυμίσουμε, ήταν εκείνη που πρώτη βομβάρδισε και κατέστρεψε τις φάλαγγες τουρκικών βυτιοφόρων που εξήγαγαν το πετρέλαιο από τα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία και η Ρωσία είχε καταγγείλει επίσημα ότι το λαθρεμπόριο πετρελαίου γινόταν από την οικογένεια Ερντογάν.

Όλα αυτά τα εγκλήματα πολέμου «ξεχάστηκαν» στον βωμό των γεωπολιτικών ανταγωνισμών.

Σχετικά άρθρα