Μετάλλαξη ΔέλταΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα ξαδέλφια του Μπασάρ αλ Άσαντ «ξεπλένουν» αγοράζοντας διαμερίσματα στη Μόσχα

Τα ξαδέλφια του Μπασάρ αλ Άσαντ «ξεπλένουν» αγοράζοντας διαμερίσματα στη Μόσχα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγορά Ακινήτων, Ακίνητα, Μαύρο Χρήμα, Μπασάρ αλ Άσαντ, Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Ρωσία, Συρία,

Ξαδέλφια του Μπασάρ Αλ Άσαντ είναι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στη Μόσχα συνολικής αξίας 40 εκ. δολαρίων, μετέδωσε το Al Arabiya. Πρόκειται για την οικογένεια Μαχλούφ, την πλουσιότερη της Συρίας και συγγενείς του Σύρου προέδρου.

Οι επενδύσεις της οικογένειας Μαχλούφ σε ακίνητα στη Μόσχα, σύμφωνα με το αραβικό δημοσίευμα, επιβεβαιώνουν τις διευκολύνσεις που λέγεται πως προσφέρει η Ρωσία σε Σύρους καθεστωτικούς να παρακάμπτουν τις δυτικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Global Witness, που επικαλείται το Al Arabiya, οι Μαχλούφ έχουν αγοράσει τουλάχιστον 19 διαμερίσματα πολυτελείας στο κτιριακό συγκρότημα της Μόσχας «City of Capitals».

Ο πρώην Σύρος διπλωμάτης Μπασάμ Μπαραμπαντί δήλωσε στο Al Arabiya ότι η Ρωσία θα μπορούσε να βοηθά τους Μαχλούφ να ξεπλένουν το χρήμα τους με αντάλλαγμα να φέρουν τις επενδύσεις τους στη χώρα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλλε το 2011 στον Χαφέζ Μαχλούφ, πρώτο ξάδελφο του Μπασάρ Αλ Άσαντ, κυρώσεις για την εμπλοκή του σε «βία κατά διαδηλωτών» όταν έφερε ανώτερο αξίωμα στις υπηρεσίες πληροφοριών της Συρίας.

Παρά τις κυρώσεις ο Χαφέζ Μαχλούφ, που είναι ιδιοκτήτης ρωσικών εταιρειών ακινήτων, μπόρεσε να αγοράσει μερικά διαμερίσματα στη Μόσχα με δάνειο που έλαβε από την εξωχώρια λιβανέζικη εταιρεία «Nylam SAL Offshore», η οποία ανήκει στον ξάδελφό του Μοχάμεντ Αμπάς.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Χαφέζ Μαχλούφ και πλουσιότερος άνδρας της Συρίας, Ραμί Μαχλούφ, επίσης συμμετείχε στο ξέπλυμα χρήματος της οικογένειας στο εξωτερικό και έβαλε τη γυναίκα του να αγοράσει ορισμένα διαμερίσματα στο ίδιο μοσχοβίτικο κτιριακό συγκρότημα.

Ο Ραμί Μαχλούφ είναι ο ιδιοκτήτης του παρόχου κινητής τηλεφωνίας της Συρίας, της «Syriatel» και επίσης συμμετέχει σε μια σειρά από εταιρείες πετρελαίου, φυσικού αερίου και αεροπορικές εταιρείες.

Και στους δύο αδελφούς Μαχλούφ έχουν επιβληθεί κυρώσεις από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Σχετικά άρθρα