Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Κένυα κλείνει τα σύνορά της λόγω Έμπολα

H Κένυα κλείνει τα σύνορά της λόγω Έμπολα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έμπολα, Κένυα,

Η Κένυα επέβαλε ταξιδιωτική οδηγία για τους πολίτες που προέρχονται από περιοχές της Δυτικής Αφρικής, πιο συγκεκριμένα για τους ταξιδιώτες από Γουινέα, Λιβερία και Σιέρα Λεόνε, οι οποίες έχουν πληγεί από την επιδημία του ιού Έμπολα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στο Ναϊρόμπι.

Η άρνηση εισόδου στο έδαφος της Κένυας θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη και θα αφορά επιβάτες πτήσεων που ταξιδεύουν από τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επισημάνει ότι η Κένυα διατρέχει «υψηλό κίνδυνο» από τον Έμπολα καθώς το διεθνές αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι είναι μεγάλος διαμετακομιστικός κόμβος γιατί συνδέει τα αεροπορικά ταξίδια σε όλη την αφρικανική ήπειρο.

Εν τω μεταξύ η εταιρεία Airline Kenya Airways ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες για την Τρίτη αεροπορικές πτήσεις προς τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.

Στην Κένυα έως τώρα δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα του ιού Έμπολα ανέφερε το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 2.127 κρούσματα και 1.145 θάνατοι είχαν αναφερθεί εξ αιτίας του ιού Έμπολα στη Γουινέα, τη Λιβερία, τη Νιγηρία και τη Σιέρα Λεόνε. Η τρέχουσα επιδημία προκαλείται από το πιο φονικό στέλεχος της «οικογένειας» του ιού Έμπολα και έχει ποσοστό θνησιμότητας έως και 90% Μεταδίδεται δε μέσω του αίματος και άλλων σωματικών υγρών.

Στη Νιγηρία ο υπουργός Υγείας Ονιεμπούτσι Τσουκού δήλωσε το Σάββατο στους δημοσιογράφους ότι άλλοι τέσσερις άνθρωποι πέθαναν από τον ιό Έμπολα, δώδεκα έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, ενώ συνολικά 189 ασθενείς είναι υπό παρακολούθηση στο Λάγος και έξι στην πόλη Ενούγκου στα νότιο-ανατολικά της χώρας.

Σχετικά άρθρα