Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στο Τατζικιστάν (φωτο)

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στο Τατζικιστάν (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τατζικιστάν, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Το Ισλαμικό Κράτος με ανακοίνωσή του ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση «…σε ένα κέντρο των αποστατών Τατζίκων συνοριοφυλάκων στην περιοχή του Ισκαμπόντ κοντά στα σύνορα» με το Ουζμπεκιστάν.

Έκανε επίσης λόγο για «συγκρούσεις που συνεχίστηκαν για πολλές ώρες».

Η επίθεση αυτή έγινε τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Ντουσάμπε.

Οι Αρχές του Τατζικιστάν ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι: 15 τζιχαντιστές, ένας αστυνομικός και ένας στρατιώτης.

Νωρίτερα την Παρασκευή, το υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε ότι οι περισσότεροι από τους δράστες ήταν Τατζίκοι, μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που έφτασαν στην περιοχή τρεις ημέρες νωρίτερα, προερχόμενοι από το Αφγανιστάν.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Αφγανιστάν, ο Φαουάντ Αμάν, υποστήριξε ότι η επίθεση αυτή «δεν έχει καμία σχέση» με τη χώρα του.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Τατζικιστάν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες τεσσάρων αυτοκινήτων που ανήκαν στους δράστες.

Σε άλλες φωτογραφίες διακρίνονται απανθρακωμένα πτώματα σε έναν δρόμο, αυτόματα όπλα και πυρομαχικά. Έκανε επίσης λόγο για τέσσερις συλλήψεις.

Σχετικά άρθρα