Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτός είναι ο σκύλος που «έφαγε» τον Μπαγκντάντι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος

Αυτός είναι ο σκύλος που «έφαγε» τον Μπαγκντάντι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιντλίμπ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντόναλντ Τραμπ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο σκύλος που «έφαγε» τον αρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, έγινε διάσημος. Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του.

Βεβαίως μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε σκύλος στη φωτογραφία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε μια φωτογραφία του σκύλου που συμμετείχε στην επιδρομή του αμερικανικού στρατού εναντίον του αρχηγού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ο οποίος παρείχε «απίστευτες υπηρεσίες», όμως το όνομά που παρέμενε μυστικό για λόγους ασφαλείας, όπως είχε εξηγήσει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού Μαρκ Μίλεϊ.

Το ζώο «τραυματίστηκε ελαφρά» κατά τη διάρκεια της εφόδου και «ανάρρωσε πλήρως», διαβεβαίωσε ο στρατηγός Μίλεϊ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Ο ίδιος αρνήθηκε, εντούτοις, να αποκαλύψει το όνομα του σκύλου, καθώς αυτός «βρίσκεται ακόμη στο θέατρο της επιχείρησης».

«Δεν θα δώσουμε προς το παρόν στη δημοσιότητα φωτογραφίες ούτε το όνομα του σκύλου… για να προστατεύσουμε την ταυτότητά του» υπογράμμισε.

Λίγο μετά, ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε στο Twitter, μια φωτογραφία του ζώου, με τη γλώσσα του έξω και με ένα χακί λουρί.

«Αποχαρακτηρίσαμε μια φωτογραφία αυτού του υπέροχου σκύλου (το όνομα του δεν έχει αποχαρακτηριστεί), ο οποίος έκανε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ για την αιχμαλώτιση και εξουδετέρωση του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι» έγραψε ο μοναδικός πρόεδρος των ΗΠΑ στην πρόσφατη ιστορία που δεν έχει πάρει μαζί του σκύλο στον Λευκό Οίκο.

Σχετικά άρθρα