Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος πήρε πίσω τρεις Γαλλίδες που ελευθέρωσε η εισβολή Ερντογάν στη Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος πήρε πίσω τρεις Γαλλίδες που ελευθέρωσε η εισβολή Ερντογάν στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) «πήραν πίσω» τουλάχιστον τρεις Γαλλίδες που κρατούνταν αιχμάλωτες από τους Κούρδους στη Συρία, μετά την τουρκική επέμβαση στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες των συγγενών τους.

Δηλαδή, οι τρεις Γαλλίδες, που βρίσκονταν σε καταυλισμό υπό κουρδική διοίκηση, χάρη στην τουρκική εισβολή, έγιναν ξανά «σύζυγοι» τζιχαντιστών μόλις «ελευθερώθηκαν».

«Μόλις συνειδητοποιήσαμε ότι το Ισλαμικό Κράτος μας έχει πάρει πίσω», έγραψε μία εξ αυτών σε μήνυμα προς συγγενή της.

Άλλος συγγενής επεσήμανε επίσης ότι οι άνδρες που πήραν τις Γαλλίδες τους είπαν:

«Είμαστε οι αδελφοί σας του Ισλαμικού Κράτους, θα σας μεταφέρουμε σε ασφαλές μέρος στην έρημο».

«Είστε μέρος του Ισλαμικού Κράτους και θα παραμείνετε», πρόσθεσαν.

Πολλές Γαλλίδες που είχαν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος έφυγαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από τον καταυλισμό στην Άιν Ίσα, στη βόρεια Συρία, όταν οι Τούρκοι βομβάρδισαν τον καταυλισμό και απέδρασαν εκατοντάδες τζιχαντιστές.

«Μας οδήγησαν στην έρημο»

Σύμφωνα με άλλα μηνύματα που άκουσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι Κούρδοι φέρονται να τις πίεσαν να φύγουν από τον καταυλισμό.

Στη συνέχεια είδαν τις σκηνές τους να πυρπολούνται και βρέθηκαν στην έρημο μαζί με τα μικρά παιδιά τους, προτού «ένας ένοπλος Σύρος» τους πρότεινε να τις βοηθήσει.

«Μας οδήγησαν στην έρημο», έγραψαν οι γυναίκες την Κυριακή το βράδυ στις οικογένειές τους, οι οποίες ανησυχούν για την τύχη τους.

«Έχουν εγκαταλείψει εδώ και καιρό την οργάνωση», δήλωσε η μητέρα ενός εξ αυτών, «άρα το Ισλαμικό Κράτος τις θεωρεί αποστάτισσες.

»Παρόλο που γνωρίζουμε ότι η Γαλλία θα πει “επανεντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος”».

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών «έχει ενημερωθεί», τόνισε η Μαρί Ντοσέ, η οποία έχει ενημερώσει το Παρίσι εδώ και καιρό για την κατάσταση στην οποία διαβιούν οι Γαλλίδες στους καταυλισμούς στη βορειοανατολική Συρία.

Περίπου 12.000 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, εκ των οποίων 2.500 με 3.000 αλλοδαποί, κρατούνται σε φυλακές υπό τον έλεγχο των Κούρδων, σύμφωνα με τους ίδιους.

Εξάλλου στους καταυλισμούς εκτοπισμένων στη βορειοανατολική Συρία ζουν αυτή τη στιγμή σχεδόν 12.000 αλλοδαποί, 8.000 παιδιά και 4.000 γυναίκες.

Σχετικά άρθρα