Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτοί είναι οι Αλβανοί τζιχαντιστές που συνελήφθησαν

Αυτοί είναι οι Αλβανοί τζιχαντιστές που συνελήφθησαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλβανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόσοβο, Τζαμί, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Οι 40 Αλβανοί που συνελήφθησαν στο Κόσοβο κατηγορούμενοι ως τζιχαντιστές και μαχητές στο Ισλαμικό Κράτος, στην ουσία πρόκειται για τον πρώτο ένοπλο πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους σε ευρωπαϊκό έδαφος που αποκαλύπτεται, δήλωσαν στη Δικαιοσύνη ότι πήγαν εκεί για… ανθρωπιστική βοήθεια, κάποιοι άλλοι ότι δεν είναι τρομοκράτες αφού συμμετείχαν στην απελευθέρωση της Συρίας, κάποιοι δήλωσαν και αθώοι.

Μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν στη Συρία ανταποκρινόμενοι στη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών του Κοσόβου, Ενβέρ Χότζα (Enver Hoxhaj), για στήριξη των δυνάμεων της αντιπολίτευσης στη Συρία.

Ο δικηγόρος Μπέσνικ Μπερίσα, συνήγορος υπεράσπισης ενός από τους κατηγορουμένους, του Χάντι Νούρα, είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι η σύλληψη των 40 είναι αντίθετη στη νομοθεσία και συμπλήρωσε ότι τους έπιασαν ενώ βρίσκονταν σε τζαμί, κάποιοι μάλιστα είχαν πέσει για ύπνο μέσα στο τζαμί επειδή είναι φτωχοί φοιτητές και δεν έχουν που αλλού να μείνουν και ότι οι συλλήψεις τους είναι πολιτικές.

Ο ίδιος δικηγόρος επέμενε ότι πρόκειται περί πολιτικής δίωξης και ότι οι κατηγορούμενοι έχουν μόνο πολιτική δράση και όχι τρομοκρατική.

Ο δικαστής Χάμντι Ιμπραχίμι δήλωσε στα ΜΜΕ ότι οι 40 φερόμενοι ως τζιχαντιστές κατηγορούνται για ποινικά αδικήματα, οργάνωση και συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα. Η αστυνομία υποστηρίζει από την πλευρά της ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Νούσρα, η τελευταία είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Δείτε τις φωτογραφίες των Αλβανών τζιχαντιστών όπως τις ανάρτησε το κοσοβάρικο σάιτ botasot:

alvanos-1 alvanos-2 alvanos-3 alvanos-4 alvanos-5 alvanos-6 alvanos-7 alvanos-8

Σχετικά άρθρα