Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατρός έκανε άμβλωση σε λάθος γυναίκα

Γιατρός έκανε άμβλωση σε λάθος γυναίκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμβλώσεις, Νότια Κορέα,

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους το λάθος που έκανε ένας γιατρός στην Νότια Κορέα, αφού σύμφωνα με την Αστυνομία έκανε άμβλωση στη λάθος γυναίκα.

Το συμβάν έλαβε χώρα στις 7 Αυγούστου, στην συνοικία Γκάνγκσεο της πρωτεύουσας Σεούλ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Αστυνομία του Γκάνγκσεο, μία γυναίκα που ήταν έγκυος έξι βδομάδων, πήγε σε μία κλινική, η οποία μπέρδεψε τις κάρτες ασθενών και απέτυχε να ελέγξει την ταυτότητα των ασθενών, γεγονός που οδήγησε στο να γίνει άμβλωση στη λάθος γυναίκα.

Όπως αναφέρει πηγή της Αστυνομίας στο CNN, o γιατρός και η νοσοκόμα που ήταν υπεύθυνοι εκείνη τη μέρα βρίσκονται υπό καθεστώς έρευνας ενώ η υπόθεση θα πάρει σύντομα στον εισαγγελέα.

«Ο γιατρός και η νοσοκόμα έχουν αναγνωρίσει το λάθος τους», δήλωσε ένας αστυνομικός και πλέον κατηγορούνται για αμέλεια σε πρόκληση σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Yonhap της Νότιας Κορέας, η κοπέλα είχε πάει στην κλινική για να δεχθεί μια ένεση θρεπτικών στοιχείων.

Όμως η νοσοκόμα της έκανε αναισθησία χωρίς να επιβεβαιώσει την ταυτότητα της και ο γιατρός προχώρησε στην άμβλωση, επίσης χωρίς να ελέγξει την ταυτότητα της ασθενούς.

Έτσι η εγχείρηση έγινε χωρίς η κοπέλα να γνωρίζει τίποτα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο η έρευνα της Αστυνομίας ξεκίνησε τη Δευτέρα.

Οι αμβλώσεις στην Νότια Κορέα νομιμοποιήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο, με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να τονίζει ότι η υπάρχουσα νομοθεσία πρέπει ν’ αναθεωρηθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020.

Παρ’ όλ’ αυτά, με την υπάρχουσα νομοθεσία η διαδικασία είναι παράνομη και τιμωρείται μέχρι ένα χρόνο φυλάκιση.

Εξαιρέσεις αποτελούν περιπτώσεις κληρονομικών ασθενειών των γονέων, εγκυμοσύνης λόγω βιασμού ή αιμομιξίας, ή εάν η εγκυμοσύνη απειλεί τη ζωή της μητέρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στην Νότια Κορέα έγιναν 50.000 αμβλώσεις πέρσι, αν και ο αριθμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος καθώς δεν αναγράφονται οι παράνομες.

Σχετικά άρθρα