Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξαρθρώθηκε πυρήνας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με 18 μέλη στη Μανμπίτζ

Εξαρθρώθηκε πυρήνας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με 18 μέλη στη Μανμπίτζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μανμπίτζ, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Ένας πολυμελής πυρήνας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), που παρέμενε ενεργός εν υπνώσει στην υπό κουρδικό έλεγχο πόλη Μανμπίτζ (Ιεράπολη) της βορειοδυτικής Συρίας, εξαρθρώθηκε από την Εσωτερική Ασφάλεια των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA, συνελήφθησαν 18 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, συμπεριλαμβανομένων επτά γυναικών.

Όλοι οι συλληφθέντες τζιχαντιστές κατηγορούνται για σοβαρά εγκλήματα.

Η συριακή κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο της Μανμπίτζ στις 20 Ιουλίου 2012. Η πόλη πέρασε τότε στα χέρια εξεγερμένων.

Τον Ιανουάριο του 2014 καταλήφθηκε από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Τον Ιούνιο του 2016 οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), με την υποστήριξη των ΗΠΑ, εκστράτευσαν για να απελευθερώσουν τη Μανμπίτζ.

Η πολιορκία της Μανμπίτζ ξεκίνησε στις 8 Ιουνίου και στις 12 Αυγούστου 2016 απελευθερώθηκε.

Είναι η πρώτη μεγάλη πόλη που απελευθέρωσαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) με την υποστήριξη των ΗΠΑ, αποδεικνύοντας έτσι το αξιόμαχό τους.

Η σύλληψη των 18 τζιχαντιστών του μυστικού πυρήνα, σε μια πόλη από την οποία εκδιώχθηκε το Ισλαμικό Κράτος πριν τρία χρόνια, αποδεικνύει πόσο επικίνδυνο παραμένει ως οργάνωση και ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανασυγκροτηθεί.

Σχετικά άρθρα