Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόρεια Μακεδονία: Συνελήφθησαν χωριάτες που κυμάτιζαν σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας

Βόρεια Μακεδονία: Συνελήφθησαν χωριάτες που κυμάτιζαν σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Σκόπια,

Επεισοδιακή ήταν στη Βόρεια Μακεδονία η εθνική επέτειος της ανεξαρτησίας της. Η χώρα εορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου την απόσχισή της από τη Γιουγκοσλαβία.

Τα περισσότερα ΜΜΕ παραποίησαν τις δηλώσεις πρωθυπουργού και προέδρου της χώρας, οι οποίοι ενώ αναφέρθηκαν σε Βόρεια Μακεδονία τα κανάλια το μετέδωσαν ως σκέτο «Μακεδονία».

Συγκεκριμένα, η ημέρα μεταδόθηκε ως «επέτειος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας», σβήνοντας εντελώς το «Βόρεια», τόσο στο κανάλι Σίτελ, στο κανάλι 5, στο κανάλι Άλφα, στο κανάλι Τέλμα κ.ο.κ., όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Όπως σημειώνει η τηλεόραση Άλφα (alfa.mk) των Σκοπίων, κάτοικοι του χωριού Βολίνο του Δήμου Ντέμπρτσα, έκαναν διαδήλωση την ημέρα της ανεξαρτησίας φωνάζοντας συνθήματα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών κυματίζοντας τις παράνομες σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας.

Το δημοσίευμα παρουσιάζει το συμβάν ως «δράμα» που εξελίχθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Αχρίδας, στο οποίο οδηγήθηκαν οι περισσότεροι των διαμαρτυρομένων επειδή έφεραν παράνομες σημαίες και δεν αναγνώριζαν την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».

Σχετικά άρθρα