Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόρεια Μακεδονία: Οπαδοί του VMRO-DPMNE ζωγραφίζουν τον Ήλιο της Βεργίνας

Βόρεια Μακεδονία: Οπαδοί του VMRO-DPMNE ζωγραφίζουν τον Ήλιο της Βεργίνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Σκόπια, Χρίστιαν Μίτσκοσκι,

Εθνικιστές στη Βόρεια Μακεδονία, που σφετερίζονται την ελληνική ιστορία και τα αρχαία ελληνικά μακεδονικά σύμβολα, επιθυμώντας να είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων αλλά όχι και Έλληνες (η γνωστή σχιζοφρένεια), αντιδρούν με συνθήματα στους τοίχους και ζωγραφίζοντας αστέρια της Βεργίνας.

Όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, «αρχαιομακεδόνες» ζωγράφισαν σε τοίχο στη Βόρεια Μακεδονία την απαγορευμένη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, μετά την υποστήριξή της από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, του αδελφού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, στην πόλη Ράντοβιτς.

Αυτό γίνεται εμφανές και από την υπογραφή του VMRO δίπλα στη ζωγραφική.

Η απαγορευμένη σημαία ζωγραφίστηκε σε τοίχο στην κωμόπολη Πρόμπιστιπ, λίγο βορειότερα της πόλης Στιπ, στον απόηχο της προκλητικής συμπεριφοράς του Χρίστιαν Μίτσκοσκι, που έσυρε τον χορό σε κομματικό γλέντι στο Ράντοβιτς κρατώντας την απαγορευμένη σημαία.

Η σημαία αυτή ήταν η πρώτη της λεγόμενης «Μακεδονίας» μετά την απόσχισή της από την Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία.

Άλλαξε τρία χρόνια μετά, έπειτα από αντιδράσεις της Ελλάδας, για κλοπή των συμβόλων της, με την Ενδιάμεση Συμφωνία (1995).

Επιπρόσθετα, με τη Συνθήκη των Πρεσπών, όπως προβλέπεται από αυτήν, ο Ήλιος της Βεργίνας πρέπει να αφαιρεθεί από όλους τους δημόσιους χώρους στη χώρα.

Σε όλα τα μνημεία που αποτελούν μέρος της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού, πρέπει να επισημαίνεται ότι ανήκουν στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό.

Οι Σκοπιανοί δεξιοί εθνικιστές, χρήσιμοι ηλίθιοι των Ρώσων, οι περισσότεροι ελληνικής καταγωγής εξωμότες, παίζουν με τη φωτιά αμφισβητώντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η μόνη συνθήκη που εγγυάται την εθνική τους ακεραιότητα και ευρωπαϊκή προοπτική.

Δίχως αυτή, η Βόρεια Μακεδονία θα βρεθεί αντιμέτωπη με το σχέδιο Β΄, που θα είναι οδυνηρό για τον λαό της.

Το αδελφό κόμμα της ΝΔ με τον Ήλιο της Βεργίνας

Στα τέλη Αυγούστου ο πρόεδρος του αδελφού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στο Ράντοβιτς, συναντήθηκε με μέλη του κόμματός του στην πόλη αυτή.

Τον υποδέχτηκαν με ένα μαχαίρι και ένα πιστόλι, σύμβολα του κόμματος.

Κατά την παραμονή του, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που δημοσίευσε στο Instagram, χόρεψε έχοντας στο χέρι τη σημαία του αλυτρωτισμού, με τον Ήλιο της Βεργίνας, ενώ η όλη εκδήλωση ήταν στολισμένη με την ίδια απαγορευμένη σημαία.

Σχετικά άρθρα