Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γυναίκα στην Ουαλία είναι αλλεργική στα… δάκρυά της

Γυναίκα στην Ουαλία είναι αλλεργική στα… δάκρυά της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κέιτι Ντελ, Ουαλία, Φωτογραφίες,

Δεν μπορεί να δει μία ταινία που θα την συγκινήσει, γιατί τα δάκρυα της, της προκαλούν αλλεργία.

Η 29χρονη Κέιτι Ντελ που ζει στην Ουαλία, είναι μία από τους 35 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που έχουν διαγνωστεί με τη σπάνια αλλεργία aquagenic urticaria.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάθεται με τις ώρες στο μπάνιο, να πηγαίνει για μπάνιο στην θάλασσα ή να κλάψει χωρίς να γίνει κατακόκκινη σε όλο της το δέρμα.

Πολλές φορές δεν φεύγει καν από το σπίτι της, γιατί φοβάται ότι θα βρέξει. Η Κέιτι αναγκάστηκε να αφήσει και τη δουλειά της ως δασκάλα χορού γιατί ο ιδρώτας μπορεί να της προκαλέσει την ίδια αλλεργική αντίδραση.

Δεν μπορεί να στεναχωρηθεί ή να κλάψει γιατί τα δάκρυά της προκαλούν επώδυνη αντίδραση στο πρόσωπό της. «Δεν μπορώ να παρακολουθήσω μία δακρύβρεχτη ταινία και έχω χάσει ταινίες όπως ο E.T και το The Notebook, που έβλεπαν οι φίλες μου και έκλαιγαν».

Τα πρώτα της συμπτώματα ξεκίνησαν μετά από επέμβαση να βγάλει τις αμυγδαλές της στα 16 της.

Μετά την επέμβαση οι γιατροί της έδωσαν πενικιλίνη που άλλαξε τα επίπεδα ισταμίνης στο σώμα της. Με το που ερχόταν σε επαφή με το νερό, κοκκίνιζε όλο της το σώμα.

Η ασθένεια είναι τόσο σπάνια, που οι γιατροί νόμιζαν στην αρχή ότι η Κέιτι το έβγαζε από το μυαλό της.

«Μέχρι τα 20 μου, ήθελα να βγάλω το δέρμα μου από το κοκκίνισμα. Αλλά οι γιατροί με κοίταζαν σαν να τα έβγαζα όλα από το μυαλό μου και εγώ νόμιζα ότι τρελαίνομαι».

Μόλις πριν από δύο χρόνια κατόρθωσε να λάβει σωστή διάγνωση.

Ενώ εκείνη άλλαζε σαμπουάν, σαπούνι και κοντίσιονερ γιατί νόμιζε ότι αυτά ευθύνονταν για την αλλεργία της, έμαθε ότι το νερό της τα προκαλούσε όλα.

Έτσι άλλαξε τη διατροφή της και άρχισε και θεραπεία με βότανα, αλλά τίποτα δεν τη βοήθησε.

«Η κατάστασή μου όλο και χειροτερεύει. Όλα ξεκίνησαν με το λαιμό μου που με “έτρωγε”. Ακολούθησε ένα κοκκίνισμα, ξύσιμο παντού που μπορεί να με κάνει να κλαίω, αλλά αρνούμαι να κλάψω. Αν κλάψω θα κοκκινίσω και σε όλο μου το πρόσωπο. Νιώθω τόσο θλίψη, που κοιτώ πάντα τον καιρό πριν βγω από το σπίτι και αν βρέχει ακυρώνω όλα μου τα ραντεβού», λέει η Κέιτι.

Για να κάνει μπάνιο τη βοηθά ο άντρας της, ο 33χρονος Άντι.

Εκείνος της λούζει τα μαλλιά και εκείνη πλένεται στο σώμα.

Μετά και για δύο ώρες δεν μπορεί να βγει από το σπίτι γιατί πονάει πολύ.

«Ο Άντι είναι υπέροχος. Είμαστε μαζί έντεκα χρόνια και δείχνει κατανόηση για την κατάστασή μου», υποστηρίζει η Κέιτι.

«Εκείνος βάζει το πλυντήριο, κάνει τα ψώνια όταν βρέχει, απλώνει τα βρεγμένα ρούχα», συνεχίζει η Κέιτι. Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για την ασθένειά της και η Κέιτι δεν θέλει να σκέφτεται όλα τα καλά πράγματα που χάνει.

Της έρχεται να κλάψει, αλλά δεν μπορεί, αφού τα δάκρυά της θα της κάνουν κακό.

Ονειρεύεται να κολυμπήσει με δελφίνια και να καθίσει με τις ώρες στο μπάνιο, απολαμβάνοντας το λυτρωτικό του άγγιγμα. «Όλοι μπορούμε να ονειρευόμαστε», καταλήγει η Κέιτι.

dakri 1

dakri 2

dakri 3

Σχετικά άρθρα