Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χιλιάδες Ασσύριοι διαδήλωσαν στις ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Χιλιάδες Ασσύριοι διαδήλωσαν στις ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ασσυρία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Μεσοποταμία, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Δύο διαδηλώσεις έγιναν το Σάββατο από τους Ασσύριους στις Ηνωμένες Πολιτείες για να υποστηρίξουν τους Ασσύριους του Ιράκ, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από την πεδιάδα της Νινευή από το Ισλαμικό Κράτος.

Η πεδιάδα της Νινευή είναι βόρεια της Μοσούλης και οι κάτοικοί της είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία Ασσύριοι Χριστιανοί.

Στο Σικάγο περισσότεροι από 4.000 Ασσύριοι, έχοντας μαζί τους και Γιαζίντι αλλά και άλλους Αμερικανούς, διαδήλωσαν στο Ντάλεϊ Σέντερ Πλάζα, κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα ώστε να δοθεί η δέουσα προσοχή από την αμερικανική κυβέρνηση στο διωγμό των Ασσυρίων στο βόρειο Ιράκ από το Ισλαμικό Κράτος και στην ανθρωπιστική κρίση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους πρόσφυγες, οι οποίοι δεν έχουν τρόφιμα και νερό και κοιμούνται στην ύπαιθρο.

Τα τρομακτικά φονικά κατά τη γενοκτονία των Ασσυρίων από τους Τούρκους πριν έναν αιώνα περίπου, τώρα αναβιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο. Οι Ασσύριοι διαδηλωτές έλεγαν ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να επαναληφθεί η ιστορία της σφαγής των Ασσυρίων επειδή είναι χριστιανοί και όχι Άραβες.

Στο Σαν Φραντζίσκο περίπου χίλιοι Ασσύριοι διαδήλωσαν έχοντας στο πλευρό τους Σιίτες κι άλλους Αμερικανούς.

Δείτε φωτογραφίες από τις δύο διαδηλώσεις, πρώτα από το Σικάγο:

assyrioi-chikago-1 assyrioi-chikago-2 assyrioi-chikago-3 assyrioi-chikago-4 assyrioi-chikago-5 assyrioi-chikago-6 assyrioi-chikago-7

Και από το Σαν Φραντζίσκο:

assyrio-francisko-1 assyrio-francisko-2 assyrio-francisko-3

Σχετικά άρθρα