Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι G7 αποφάσισαν να στείλουν πυροσβεστικά αεροπλάνα στον Αμαζόνιο που καίγεται

Οι G7 αποφάσισαν να στείλουν πυροσβεστικά αεροπλάνα στον Αμαζόνιο που καίγεται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμαζόνιος, Αντόνιο Γκουτέρες, Ομάδα G7, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Πυρκαγιά, Σύνοδος G7, Φωτιά,

Επείγουσα βοήθεια 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την Αμαζονία, αποφάσισε να αποδεσμεύσει η Ομάδα των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών του πλανήτη, κυρίως για να στείλει εκεί πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair για να καταπολεμήσουν τις πυρκαγιές, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

«Η πραγματικότητα είναι πως για την επείγουσα βοήθεια χρειάζεται ιδιαίτερα χρηματοδότηση, διότι δεν έχουν τα κεφάλαια για να μπορέσουν να απογειωθούν τα αεροπλάνα, τα πυροσβεστικά αεροπλάνα», δήλωσε γαλλική προεδρική πηγή, επιβεβαιώνοντας τον αριθμό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εκτός από την αποστολή των αεροπλάνων, η G7 συμφώνησε σε μια πτυχή μεσοπρόθεσμης βοήθειας για την αναδάσωση, η οποία θα παρουσιαστεί στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και για την οποία θα χρειαστεί η συμφωνία της Βραζιλίας, καθώς και συνεργασία με τις ΜΚΟ και τους τοπικούς πληθυσμούς, διευκρινίσθηκε από το γαλλικό προεδρικό μέγαρο.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε τη Δευτέρα από την πλευρά του τη διεθνή κοινότητα να κινητοποιηθεί περισσότερο για να προστατεύσει την Αμαζονία, όπου πολλαπλασιάζονται οι πυρκαγιές στο τροπικό δάσος.

«Υπάρχει μια πολύ ισχυρή έκκληση και ελπίζω πως θα μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε περισσότερους πόρους για να βοηθήσουμε τις χώρες της Αμαζονίας», δήλωσε ο Γκουτέρες στο τέλος μιας συνόδου της G7 αφιερωμένης στο κλίμα και τις πυρκαγιές του τροπικού δάσους στη Νότια Αμερική.

Χρειάζεται, πρόσθεσε, «μια ισχυρή συλλογική βούληση για να διαφυλαχθεί αυτή η παγκόσμια κληρονομιά, που είναι απολύτως ουσιαστικής σημασίας για την ευημερία του παγκόσμιου πληθυσμού».

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ ζήτησε επίσης «μια πιο ισχυρή και φιλόδοξη δέσμευση» των πλούσιων χωρών για την καταπολέμηση «της κλιματικής κρίσης», καθώς «τα έτη 2015-19 θα είναι πιθανόν τα πιο ζεστά που έχουν καταγραφεί ποτέ».

Σχετικά άρθρα