Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε συναγερμό οι χώρες της Ασίας εξαιτίας του Έμπολα

Σε συναγερμό οι χώρες της Ασίας εξαιτίας του Έμπολα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασία, Αφρική, Έμπολα, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας,

Συναγερμός σε όλη την Ασία έχει σημάνει από το φόβο εξάπλωσης του ιού Έμπολα. Πολλές χώρες της Ασίας χρησιμοποιούν κάμερες θερμικής απεικόνισης και στέλνουν γιατρούς στα αεροδρόμια για να ελέγχουν τους ταξιδιώτες που εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα.

Στη Δυτική Αφρική (Γουινέα, Λιβερία, Νιγηρία και Σιέρα Λεόνε) έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής 1000 τουλάχιστον άνθρωποι, στην πιο σοβαρή επιδημία Έμπολα που έχει ξεσπάσει μέχρι σήμερα. Υπενθυμίζουμε ότι για τον Έμπολα δεν υπάρχει θεραπεία ούτε εμβόλια και το 90% των ανθρώπων που προσβάλλονται πεθαίνουν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη, οι προσπάθειες τα ασιατικών χωρών να ελέγχουν με θερμικές κάμερες τους επιβάτες κρίνονται επαρκείς.

“Όσο ένας άνθρωπος δεν είναι εμφανώς ασθενής νομίζουμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να κυκλοφορεί δημοσίως. Θεωρούμε τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού παγκοσμίως εξαιρετικά χαμηλό. Τα μέτρα που έχουν λάβει χώρες στην Ασία είναι επαρκή”, ήταν η δήλωσή του.

Ο αιμορραγικός πυρετός Έμπολα μεταδίδεται μόνο μέσω απευθείας επαφής με τα σωματικά υγρά ασθενούς.

Να υπογραμμίσουμε ότι νωρίτερα την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα εξαιτίας της επιδημίας του Έμπολα στη Δυτική Αφρική.

Σχετικά άρθρα