Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σερβία και Βόρεια Μακεδονία έδωσαν τα χέρια για ενοποίηση των συνοριακών ελέγχων

Σερβία και Βόρεια Μακεδονία έδωσαν τα χέρια για ενοποίηση των συνοριακών ελέγχων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συμφωνία ενοποίησης των συνοριακών ελέγχων υπέγραψαν Σερβία και Βόρεια Μακεδονία, μετά τη σφοδρή διαμάχη που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Οι υπουργοί Εσωτερικών της Σερβίας και Βόρειας Μακεδονίας, Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς και Όλιβερ Σπασόβσκι, αντίστοιχα, υπέγραψαν την Παρασκευή την κοινή δήλωση στο Βελιγράδι.

Η συμφωνία προβλέπει την κατάργηση των διπλών συνοριακών ελέγχων για τις διελεύσεις ταξιδιωτών αλλά και για τη διακίνηση εμπορευμάτων, όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας.

Ο έλεγχος διαβατηρίων και εμπορευμάτων θα γίνεται πλέον σε ένα σημείο και όπως συμφωνήθηκε, κατά την έξοδο από τη Σερβία ο έλεγχος θα πραγματοποιείται στην συνοριακή διάβαση Tabanovce ενώ κατά την έξοδο από τη Βόρεια Μακεδονία ο έλεγχος θα γίνεται στον συνοριακό σταθμό Presevo.

Η συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή σε έναν μήνα.

Πριν από μερικούς μήνες ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά της Βόρειας Μακεδονίας, καταγγέλοντας πως αυτό αποτελεί προτεκτοράτο της Δύσης στα Βαλκάνια και λειτουργεί κατά της Σερβίας, και κατ’ επέκταση της Ρωσίας.

Σχετικά άρθρα