Όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότεροι στον κόσμο αρχίζουν να αποκαλούν Βορειομακεδόνες και όχι «Μακεδόνες», όπως έκαναν πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών, τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.
Να σημειωθεί ότι ήταν οι Γερμανοί οι πρώτοι που τους είπαν Βορειομακεδόνες, ταιριάζει και στη γλώσσα τους καλύτερα.
Βορειομακεδόνες τους αποκάλεσε και ο Αλέξης Τσίπρας στην προεκλογική του ομιλία στη Φλώρινα και προ ημερών τον μιμήθηκε και ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας σε δήλωσή του προς τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης αποκάλεσε τον πρόεδρο των Σκοπίων, Στέβο Πενταρόφσκι, «Βορειομακεδόνα Πρόεδρο».
Αυτό προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας, επειδή οι σλαβόφωνοι θέλουν να είναι «Μακεδόνες».
Για να μαζέψει τις αντιδράσεις ο Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε ότι ότι ο Μπορίσοφ στο Σαράγεβο έκανε λάθος, γιατί η δήλωση του περί «Βορειομακεδόνα Πρόεδρου», είναι αντίθετη με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Βεβαίως ο Ζόραν Ζάεφ δεν έχει τολμήσει ποτέ να παραπονεθεί στους Γερμανούς, που τους αποκαλούν Βορειομακεδόνες. Η σχέση όμως του λαού του με τους Βούλγαρους είναι «περίεργη».
Ο Μπορίσοφ, που γνωρίζει επίσης τι λέει η Συμφωνία των Πρεσπών, του την έκανε «γυριστή» και σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε ότι συνομίλησε με τον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας (και όχι με τον «Βορειομακεδόνα» ή «Μακεδόνα» πρόεδρο).
Ζόραν μη «ξεχνιέσαι»: Τις επιγραφές στα μνημεία
Οι Βορειομακεδόνες οφείλουν άμεσα να εφαρμόσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών ως προς τα μνημεία, δηλαδή να τοποθετήσουν τις ταμπέλες και επιγραφές ότι αποτελούν μνημεία του ελληνικού πολιτισμού.
Ώστε να εντυπωθεί πλήρως στους σλαβόφωνους, άνευ αμφιβολίας, ποια καταγωγή είχαν οι αρχαίοι Μακεδόνες και ότι εάν κι αυτοί επιθυμούν να είναι Μακεδόνες, τότε πρέπει να γίνουν Έλληνες.
Κι ας μείνουν ξέχωρο κράτος, όπως η Κύπρος, δεν είναι ανάγκη να ενωθούμε. Την ιστορική αλήθεια να λέμε αρκεί.