Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι βάρβαροι της ISIS σφαγιάζουν τους αρχαίους λαούς της Μεσοποταμίας

Οι βάρβαροι της ISIS σφαγιάζουν τους αρχαίους λαούς της Μεσοποταμίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ασσυρία, Γιαζίντι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Μέση Ανατολή, Μεσοποταμία, Τζιχαντιστές,

Η διεθνής κοινότητα γνωρίζει ότι η Μέση Ανατολή είναι εκτεθειμένη σε μια σύγκρουση ανάμεσα στους λαούς που απαιτούν ελευθερία, δημοκρατία και μία αξιοπρεπή ζωή, από τη μία μεριά, και από την άλλη την τυραννία της ISIS και των τρομοκρατικών συμμοριών που επιζητούν την υποδούλωση των λαών.

Κατά συνέπεια, ο κουρδικός λαός και οι άλλοι λαοί που συνυπάρχουν μαζί του στη Rojava έχουν γίνει ο βασικός στόχος των βάρβαρων, τρομοκρατικών συμμοριών της ISIS, τόσο οι ίδιοι, όσο και οι ιεροί τους τόποι και οι ιστορικές τους ρίζες.

Το προηγούμενο διάστημα, αυτές οι βάρβαρες δυνάμεις κατέστρεψαν ολοκληρωτικά ό,τι μπορούσαν στη Rojava, τη Μοσούλη και τη Νινευή και, στην παρούσα φάση, επιτίθενται στο Shingal για να εξολοθρεύσουν τους ανθρώπους που ζουν σε αυτή τη γη και διατηρούν την πίστη τους για χιλιάδες χρόνια.

Αυτή η ανθρώπινη τραγωδία λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια της ανθρωπότητας, με πολίτες να αποκεφαλίζονται, να δολοφονούνται, να εκδιώκονται από τον τόπο τους και, μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία σοβαρή προσπάθεια προκειμένου να σταματήσει αυτή η ανθρωπιστική τραγωδία, είτε με την καταπολέμηση αυτών των σκοτεινών δυνάμεων, είτε με την παροχή βοήθειας προς εκείνους τους ανθρώπους που εκδιώχθηκαν από τα χωριά και τις πόλεις τους ή εγκατέλειψαν την πατρίδα τους, στην προσπάθειά τους να γλυτώσουν τη σφαγή και τη γενοκτονία.

Εμείς, στις περιοχές της δημοκρατικής αυτοδιοίκησης (σ.σ. βόρειο Ιράκ), πασχίζουμε να προστατεύσουμε όλους τους λαούς που κινδυνεύουν να εξοντωθούν, υπερασπίζοντάς τους, κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να τους βοηθήσουμε, τόσο στις δικές τους περιοχές, όσο και στη Rojava όπου και καταφεύγουν.

Και το κάνουμε αυτό προκειμένου να υπερασπιστούμε τις ανθρώπινες αξίες και τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Καλούμε τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλους τους οργανισμούς και τα διεθνή θεσμικά όργανα, που ισχυρίζονται πως υπερασπίζονται τις ανθρώπινες αξίες, όπως επίσης και τις οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλο τον κόσμο, να σταθούν μαζί μας σε αυτήν την αντιξοότητα και να μας παράσχουν βοήθεια και υποστήριξη, ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την παρουσία μας και να αποτρέψουμε την γενοκτονία που συντελείται εναντίον των λαών της Μεσοποταμίας, της πατρίδας ενός εκ των αρχαιότερων πολιτισμών.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη διοίκηση του καντονιού Al-Jazira της Βόρειας Μεσοποταμίας

κ. Akram Hissou ekrem-hasso@hotmail.com
κ. Akeed Ibrahim (Heyvasor) egid77ms@gmail.com

Σχετικά άρθρα