Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το VMRO-DPMNE κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Παιδιών Προσφύγων στα Σκόπια

Το VMRO-DPMNE κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Παιδιών Προσφύγων στα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Σκόπια,

Τα ελληνόπουλα του εμφυλίου, που βρέθηκαν στη Βόρεια Μακεδονία εξαιτίας του πολέμου, καπηλεύεται η εθνικιστική προπαγάνδα του ακροδεξιού VMRO-DPMNE.

Πρόκειται για εξοργιστικό γεγονός, αφού τα παιδιά αυτά ήταν αριστερών γονέων στις περισσότερες περιπτώσεις, καμία σχέση δηλαδή με τους ακροδεξιούς φασίστες του VMRO-DPMNE.

Την Κυριακή αντιπροσωπεία του δεξιού αδελφού κόμματος της της Νέας Δημοκρατίας, του VMRO-DPMNE, κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο των Παιδιών Προσφύγων από την Ελλάδα.

«Σήμερα, στις 30 Ιουνίου 2019, αντιπροσωπεία του κόμματος με επικεφαλής τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του VMRO-DPMNE, Βλαντίμιρ Γκορτσέφ και Ιβάνκα Βασιλέφσκα απόθεσαν φρέσκα λουλούδια στο μνημείο των παιδιών προσφύγων από την «Μακεδονία του Αιγαίου», θυμάτων του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα από το 1946 έως το 1949», σημειώνεται σε ανακοίνωση του κόμματος που αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Το μνημείο των Παιδιών Προσφύγων από την Ελλάδα, αποκαλύφθηκε στις 30 Ιουνίου του 1988, όταν πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια η πρώτη συνάντηση παιδιών προσφύγων.

Η κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο σηματοδοτεί 70 χρόνια από το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα, γράφει το Κέντρο Επικοινωνιών του VMRO-DPMNE.

Αρκετά στελέχη του VMRO-DPMNE μιλάνε ελληνικά, διότι είναι Έλληνες (Γραικομάνοι Μακεδόνες) που εξαιτίας του εμφυλίου οι παππούδες και οι πατεράδες τους βρέθηκαν στην τότε Γιουγκοσλαβία.

Πολλοί από αυτούς μεγάλωσαν με μίσος για την Ελλάδα, εξαιτίας των γεγονότων του εμφυλίου και για αυτό εντάχθηκαν στο ακροδεξιό VMRO-DPMNE, επιχειρώντας στη συνέχεια να σφετεριστούν ως αποκλειστικά δικό τους τον «μακεδονισμό».

Η Ελλάδα επί δεκαετίες αδιαφόρησε για όλα αυτά τα ζητήματα, εστιάζοντας αποκλειστικά στο ονοματολογικό, δίχως να αντιλαμβάνεται ότι ο μεγαλύτερος αγώνας είναι να ανακτηθούν οι συνειδήσεις των Ελλήνων που ζουν στη Βόρεια Μακεδονία.

Σχετικά άρθρα