Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εμπρηστικό δημοσίευμα από τη Γενί Σαφάκ: «Μη θερμαίνετε τα νερά, θα καείτε»

Εμπρηστικό δημοσίευμα από τη Γενί Σαφάκ: «Μη θερμαίνετε τα νερά, θα καείτε»

Ως «φιάσκο» χαρακτηρίζει την ελληνική ναυτική άσκηση «Καταιγίδα» η τουρκική ισλαμική φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» και μέρος του τουρκικού Τύπου, που εμπαίζει την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει σε κυριακάτικο δημοσίευμά της, «η Ελλάδα προσπάθησε να μιμηθεί την άσκηση “Θαλασσόλυκος-2019”, που ήταν μία επίδειξη ισχύος της Τουρκίας, αλλά έγινε τελικά αντικείμενο εμπαιγμού.

»Οι Έλληνες, ελλείψει μη επανδρωμένων αεροσκαφών ΙΗΑ, προσπάθησαν με την άσκηση «Καταιγίδα» να δείξουν τη δύναμή τους πετώντας μικρά drones πάνω από ένα κομμάτι του Αιγαίου, και με το ήμισυ των πλοίων που συμμετείχαν στην τουρκική άσκηση ‘Θαλασσόλυκος’», γράφει η «Γενί Σαφάκ».

Ταυτόχρονα η εφημερίδα προσθέτει ότι η Τουρκία έδωσε προς το ελληνικό ναυτικό, που εμφανίστηκε ανεπαρκές να συναγωνιστεί με τα τουρκικά πλοία και αεροσκάφη, το εξής μήνυμα: «Μη θερμαίνετε τα νερά, γιατί θα καείτε εσείς οι ίδιοι μόνοι σας!».

Η πραγματικότητα είναι ότι στην τουρκική άσκηση συμμετείχαν τελικά το 1/4 των πλοίων που διακήρυττε η Τουρκία ότι δήθεν έπαιρναν μέρος.

Το γεγονός ότι η ισλαμική ερντογανική εφημερίδα προσπαθεί να απαξιώσει την «Καταιγίδα» φανερώνει πόσο πολύ έχουν θορυβηθεί οι Τούρκοι.

Ειδικά δε στη θάλασσα, η ελληνική υπεροχή είναι δεδομένη απέναντι σε εκείνους που μας ήρθαν καβάλα από τις στέπες.

Σχετικά άρθρα