Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γαλλία απέλασε στην Αλβανία 50 Αλβανούς που είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο

Η Γαλλία απέλασε στην Αλβανία 50 Αλβανούς που είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες,

Στην Αλβανία επέστρεψε η Γαλλία 50 Αλβανούς υπηκόους, που είχαν εισέλθει στη χώρα ως παράτυποι μετανάστες.

Με αεροπλάνο των γαλλικών Αρχών έφθασαν στο αεροδρόμιο των Τιράνων 50 Αλβανοί πολίτες, όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η επανεισδοχή έγινε σε συνεργασία μεταξύ των αστυνομιών των δύο χωρών και πρόκειται για οικογένειες με μικρά παιδιά μετά την απόρριψη των αιτήσεων ασύλου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών, Ροβένα Βόντα, η οποία ήταν στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή τους, δήλωσε ότι κάθε προσπάθεια αναζήτησης ασύλου είναι μάταιη, γιατί η Αλβανία βρίσκεται στον κατάλογο των ασφαλών χωρών.

«Η Αλβανία ασφαλής χώρα»

«Η χώρα μας έχει αξιολογηθεί ως ασφαλής.

»Απευθύνω έκκληση σε όλους τους πολίτες μας να μην προβαίνουν σε οποιαδήποτε ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά να επιδιώξουν νόμιμους τρόπους για να απασχοληθούν στην ΕΕ», είπε η κυρία Βόντα.

Ο διευθυντής του Τμήματος Συνόρων και Μετανάστευσης της Κρατικής Αστυνομίας, Έντουαρτ Μερκάι σημείωσε ότι τους τελευταίους πέντε μήνες ο αριθμός των πτήσεων με απελάσεις Αλβανών πολιτών έχει αυξηθεί όχι μόνο από τη Γαλλία, αλλά και από πολλές άλλες χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές, κατά μέσο όρο ετησίως, ο αριθμός των Αλβανών πολιτών που υποβάλλουν αίτηση για άσυλο κυρίως στη Γαλλία και τη Γερμανία, ανέρχεται σε 20 χιλιάδες.

Σχετικά άρθρα