Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατηγορούν τον Ιμάμογλου ότι είναι εξισλαμισμένος Έλληνας για να χάσει τις εκλογές στην Πόλη

Κατηγορούν τον Ιμάμογλου ότι είναι εξισλαμισμένος Έλληνας για να χάσει τις εκλογές στην Πόλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Εκρέμ Ιμάμογλου, Κωνσταντινούπολη, Πόντιοι, Τουρκία,

Με τις επαναληπτικές εκλογές για την Κωνσταντινούπολη να έχουν οριστεί για τις 23 Ιουνίου, στην Τουρκία παραμένει ζωντανή η συζήτηση γύρω από την καταγωγή του Εκρέμ Ιμάμογλου, του νικητή των εκλογών που ακύρωσε ο Ερντογάν.

Με άρθρο γνώμης στην εφημερίδα «Habertürk», η Σεβιλάι Γιλμάν αναφέρθηκε στο θέμα που έχει ξεσπάσει σχετικά με την καταγωγή του Ιμάμογλου, δηλαδή εάν είναι Έλληνας εξισλαμισμένος.

Η συντάκτρια αναφέρει ότι ο Ιμάμογλου ονομάτισε πολύ άνετα τους προγόνους του και εμμέσως πλην σαφώς πιστοποίησε την καταγωγή του, αλλά διερωτάται τι θα άλλαζε αν όντως ήταν ρωμαίικης καταγωγής;

Υπογράμμισε ότι το δημοσίευμα της Ιωάννας Κλεφτογιάννη στο «Έθνος» δεν υπονοούσε κάτι τέτοιο.

Επεσήμανε ακόμα ότι ο Ιμάμογλου δεν θέλει να δώσει έκταση στο ζήτημα ώστε να μην θιγούν οι Τραπεζούντιοι.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ακόμα και εάν η ελληνική εφημερίδα έγραφε ότι η «İstanbul» θα γίνει Κωνσταντινούπολη, τι σημασία θα είχε; Θα σήμαινε ότι είναι αλήθεια;

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι προεκλογικά είχε δημιουργηθεί παρόμοιο θέμα από φιλοκυβερνητικούς για τον εισαγγελέα πατέρα του τότε υποψήφιου δήμαρχου Σμύρνης Tunç Soyer, το οποίο τελικά έληξε υπέρ του.

Κλείνοντας υπογραμμίζει ότι αυτό το θέμα περί (ελληνικής ή τουρκικής) καταγωγής θα ωφελήσει τον Ιμάμογλου.

Πριν από σχεδόν μια εβδομάδα το «Έθνος», σε ανάρτησή του με τίτλο «Βρώµικα παιχνίδια από κύκλους της Τουρκίας» και υπότιτλο «Δίνουν τροφή σε µια κόντρα που έχει ξεσπάσει πλέον στο εσωτερικό της Τουρκίας», σημείωνε:

«Βρώµικα προεκλογικά παιχνίδια µε ψευδή στοιχεία, απολύτως ανυπόστατες καταγγελίες και… λάθος µεταφράσεις επιλέγουν να παίξουν περιθωριακοί κύκλοι στη γείτονα Τουρκία, βάζοντας µάλιστα στο στόχαστρο των εσωτερικής κατανάλωσης αντιπαραθέσεών τους και την εφηµερίδα «Εθνος».

»”Πρόθυµοι” εθνικιστές δηµοσιογράφοι της Τουρκίας υποστηρίζουν ότι το «Εθνος» ήταν εκείνο που παρουσίασε πρώτο τον Εκρέµ Ιµάµογλου ως «Ελληνα», δίνοντας έτσι τροφή σε µια κόντρα που έχει ξεσπάσει πλέον στο εσωτερικό της Τουρκίας.

»Προς αποκατάσταση της αλήθειας, η εφηµερίδα «Έθνος» έχει αναφέρει τον Ιµάµογλου ως «ποντιακής καταγωγής», στο πλαίσιο ανταπόκρισης που δηµοσίευσε στις 6 Απριλίου από τις δηµοτικές εκλογές του περασµένου Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, υπό τον τίτλο “Μια ηµέρα µε τον Πόντιο που πήρε την Πόλη από τον Ερντογάν”».

Τη Δευτέρα το «Έθνος», σε νέα ανάρτηση με τίτλο: «Αποκατάσταση της αλήθειας για το “Έθνος” από τον Εκρέμ Ιμάμογλου«, έγραψε:

Ο υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, σε άλλη μία προσπάθεια να αποκαταστήσει την αλήθεια στα τουρκικά ΜΜΕ σχετικά με το ποια ελληνική εφημερίδα βρίσκεται πίσω από το «Έλληνας», εξήγησε ότι δεν ήταν το «Έθνος», αλλά το «Πρώτο Θέμα».

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του OPEN TV στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, μιλώντας στο δημοσιογράφο της «Χουριέτ», Αχμέτ Χακάν, με τον οποίο είχε διαπληκτιστεί σε εκπομπή του CNN Türk για το ίδιο θέμα, προκαλώντας τη μήνη του Εκρέμ Ιμάμογλου, ανέφερε λεπτομερώς ότι:

«Η συζήτηση που έλαβε χώρα μετά τα ελληνικά δημοσιεύματα και στην οποία αναφέρθηκε η τουρκική εφημερίδα “Γκιουνές”, ξεκίνησε από μια εφημερίδα στο διαδίκτυο, με το όνομα “Thema Νews” (αγγλική έκδοση Πρώτου Θέματος).

»Και όχι από την εφημερίδα “Έθνος”. Η δήλωση περί “ευτελούς μέσου” (που ανέφερε ο Ιμάμογλου στο CNN Türk), αφορούσε σε αυτή την εφημερίδα του διαδικτύου (κι όχι στο “Έθνος”). Όσο για το «Έθνος…

Η δημοσιογράφος ήθελε να ακολουθήσει το πρόγραμμα του Εκρέμ Ιμάμογλου και στις 29 Μαρτίου μετά το μεσημέρι τον συνάντησε στην περιοχή Ουμράνιγε.

Φωτογραφήθηκαν με το δήμαρχο μέσα σε ένα από τα λεωφορεία που χρησιμοποιούνταν για την προεκλογική εκστρατεία, του έθεσε μερικές ερωτήσεις και πήρε τις απαντήσεις… Γύρω από την ανεργία, τα δικαιώματα των γυναικών και γύρω από το πολιτικό του πρόγραμμα.

Δεν κράτησε ούτε δέκα λεπτά. Και η δημοσιογράφος έγραψε το άρθρο της μετά τις εκλογές».

Για την ιστορία, την ποντιακή καταγωγή του Εκρέμ Ιμάμογλου έκανε γνωστή στο ελληνικό κοινό πρώτο το TRIBUNE και είχαμε εξαρχής αναφερθεί σε «ποντιακή» και όχι ελληνική καταγωγή.

Σχετικά άρθρα