Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλληνας γιατρός σε… τρελή αποστολή στο Έβερεστ – Γιατί μπήκε στο Γκίνες

Έλληνας γιατρός σε… τρελή αποστολή στο Έβερεστ – Γιατί μπήκε στο Γκίνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έβερεστ, Έλληνες, Ορειβασία, Ορειβάτης,

Δεκαπέντε χρόνια μετά τη συμμετοχή του στην αποστολή «Hellas Everest 2004», ο γιατρός Γιώργος-Ιωάννης Τσιάνος, συνόδευσε την βρετανική αποστολή «LMAX Everest Rugby Challenge» στο Έβερεστ και κατέκτησε την κορυφή του κόσμου!

Η αποστολή ξεκίνησε με 30 Βρετανούς που έφτασαν με επιτυχία στην προωθημένη κατασκήνωση βάσης σε υψόμετρο 6.400 μέτρων, και κατέρριψαν το ρεκόρ Γκίνες διεξάγοντας αγώνα ράγκμπι.

Ο βασικός σκοπός της αποστολής είναι η συγκέντρωση οικονομικών πόρων, που θα διατεθούν στη φιλανθρωπική οργάνωση για παιδιά «Wooden Spoon».

Κατά τη διάρκεια της ορειβατικής αυτής αποστολής, ο Γιώργος Τσιάνος πέρα από το ορειβατικό σκέλος, με τον επιπλέον ρόλο του ερευνητή της ανθρώπινης φυσιολογίας στις αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες, και σε συνεργασία με τον ακαδημαϊκό και διευθυντή του ερευνητικού εργαστηρίου FAME Lab Ανδρέα Φλουρή, στο τμήμα ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα συνέλεξε επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την ανταπόκριση του ανθρώπινου οργανισμού σε συνθήκες μεγάλου υψομέτρου και ψύχους.

Οι ερευνητές Φλουρής και Τσιάνος είχαν επιτυχώς συνεργαστεί το 2015, όταν βρέθηκαν στην έρημο Σαχάρα, κατά τη διάρκεια εγχειρήματος του Τσιάνου, που διέσχισε τρέχοντας την έρημο, κατά το οποίο και συνέλεξαν επιστημονικά δεδομένα πάνω στην ανταπόκριση της ανθρώπινης φυσιολογίας σε συνθήκες υπέρμετρης ζέστης, τα οποία έχουν έκτοτε δημοσιευτεί στη διεθνή βιβλιογραφία ενώ έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα επιστημονικά δεδομένα και οι πληροφορίες που θα αποκομίσουν στο Έβερεστ, θα είναι από τα πρώτα στο είδος τους.

Ο Γιώργος Τσιάνος γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα, σπούδασε σε ΗΠΑ, Αγγλία, Σκωτία και έχει ειδικευτεί στην Ανθρώπινη Ιατρική Φυσιολογία.

Επέλεξε να κάνει την πρακτική του σε μία από τις πιο εξαθλιωμένες περιοχές του πλανήτη, στην Μπαραγκουάναθ της Νότιας Αφρικής, με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Είναι υπερπρωταθλητής στην κολύμβηση και το 2000 κολύμπησε στα παγωμένα νερά της θάλασσας της Μάγχης για 9 ώρες και 20 λεπτά.

Τον Οκτώβριο έκανε κάτι που στους περισσότερους μοιάζει αδιανόητο: Κολύμπησε 110 χιλιόμετρα, από την Πελοπόννησο στον Κίσσαμο της Κρήτης, νυχθημερόν με πεντάλεπτα διαλείμματα, προκειμένου να στηρίξει οργάνωση που μάχεται κατά του καρκίνου.

Σχετικά άρθρα