Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ακαδημαϊκός» από τη Βόρεια Μακεδονία: «Η Συμφωνία των Πρεσπών καταστροφική»

«Ακαδημαϊκός» από τη Βόρεια Μακεδονία: «Η Συμφωνία των Πρεσπών καταστροφική»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Σκόπια,

Μια «ακαδημαϊκός» από τη Βόρεια Μακεδονία, η Κάτιτσα Κιουλάφκοβα, κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση των SDSM και DUI και τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, για υποβάθμιση των συμβόλων της «μακεδονικής» ταυτότητας και οντότητας, αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Δήλωσε ότι με τον νόμο περί των γλωσσών (σ.σ. αναγνώριση της αλβανικής ως επίσημης), η κυβέρνηση υποστήριξε μια διαδικασία αποδόμησης των πιο σημαντικών στοιχείων της κρατικής υπόστασης και του έθνους.

Υποβάθμιση του «μακεδονισμού»

«Με το DUI υποβαθμίσατε τη “μακεδονική” γλώσσα από το κράτος και υποχρεώνεται όλους τους πολίτες της Δημοκρατίας της “Μακεδονίας” σε μια προαιρετική και συνεχόμενη δημόσια υποβάθμιση του “μακεδονικού” λαού, του πολιτισμού του και του κράτους.

»Ο “αντι-μακεδονισμός” κλιμακώνεται κάθε ημέρα ολοένα και περισσότερο», γράφει η “ακαδημαϊκός”.

Κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Η Κιουλάφκοβα έχει τεθεί εναντίον της συμφωνίας με την Ελλάδα.

Πιστεύει ότι εξαιτίας της θα επέλθει η πολιτιστική καταστροφή των “Μακεδόνων” με την παραποίηση (!) της ιστορίας.

«Είναι γνωστό ότι τα ιστορικά γεγονότα μερικές φορές ερμηνεύονται διαφορετικά (από τους νικητές και τους ηττημένους), αλλά λίγοι τολμούν να αναφέρουν τα παραποιημένα γεγονότα.

»Η ιστοριογραφία της “Μακεδονίας” άρχισε την παραποίησή της με την αλλαγή των τοπωνυμιών στη “Μακεδονία του Αιγαίου” από τη δεκαετία του ’20 του 20ου αιώνα», ανέφερε η ίδια.

Ψευδοεπιστήμη και Βόρεια Μακεδονία

Οι παραπάνω δηλώσεις είναι χαρακτηριστικές του τι πιστεύουν όχι μόνο απλοϊκοί πολίτες αλλά και οι ψευδοεπιστήμονες στη Βόρεια Μακεδονία.

Δίχως τη Συμφωνία των Πρεσπών όλη αυτή η τρέλα θα συνέχιζε να αποτελεί κρατική ιδεολογία και δεν θα είχε επιστροφή.

Όλη αυτή η προκλητικότητα είναι βέβαιο ότι δεν θα τελείωνε καλά.

Η ψευδεοεπιστήμη του ψευδομακεδονισμού επί ολόκληρες δεκαετίες διαμόρφωσε «ταυτότητα» σε ένα μέρος του πληθυσμού της μικρής γείτονος.

Το γεγονός και μόνο ότι οι ψευδομακεδονιστές επιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών διαρκώς, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι με τη συμφωνία αυτή μπαίνει τέλος στην παραχάραξη της ιστορίας.

Σχετικά άρθρα