Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ιντερπόλ αρνήθηκε στη Βόρεια Μακεδονία την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης του Γκρουέφσκι

Η Ιντερπόλ αρνήθηκε στη Βόρεια Μακεδονία την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης του Γκρουέφσκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Ιντερπόλ, Νίκολα Γκρούεφσκι, Ουγγαρία,

Η Ιντερπόλ αρνήθηκε να εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον πρώην πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Γκρούεφσκι, δήλωσε η Βίλμα Ρουσκόφσκα, επικεφαλής της Εισαγγελίας για το Οργανωμένο Έγκλημα, αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Στάλθηκε το αίτημα μέσω του υπουργείου Εσωτερικών πριν από δύο μήνες, αλλά από εκεί ειπώθηκε ότι το ένταλμα δεν θα δημοσιευθεί.

«Με αφορμή τα γεγονότα της 27ης Απριλίου 2017 στο Κοινοβούλιο ζήτησα από την Αστυνομία να εκδίδουν τοπικά και διεθνή εντάλματα σύλληψης, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες από την Ιντερπόλ λένε ότι αρνείται να δημοσιεύσει το ένταλμα», είπε η Ρουσκόφσκα.

Ερωτηθείσα εάν η απόρριψη του εντάλματος σύλληψης οφείλεται στο άσυλο που έλαβε από την Ουγγαρία, η Ρουσκόφσκα δήλωσε ότι η Ιντερπόλ δεν ανέφερε τους λόγους.

Εκτός από τον Γκρούεφκσι, η Ιντερπόλ αρνήθηκε ένταλμα σύλληψης και για τον Νίκολα Μποσκόφσκι, πρώην αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος είναι επίσης ύποπτος για τη διοργάνωση των γεγονότων της 27ης Απριλίου και ο οποίος κρατείται στην Ελλάδα.

Ο Νίκολα Γκρουέφσκι έχει ελληνική καταγωγή. Ο παππούς του, Νικόλας Γρούιος, σκοτώθηκε στο αλβανικό μέτωπο πολεμώντας τους Ιταλούς.

Η γιαγιά του με τον πατέρα του παιδί κατέφυγαν στη Γιουγκοσλαβία στα χρόνια του εμφυλίου.

Εκεί τους άλλαξαν το επώνυμο από Γρούιος σε Γκρουέφσκι. Η μητέρα του είναι Γιουγκοσλάβα.

Σχετικά άρθρα